Coolbetin blogi: Toronto Maple Leafs – Montreal Canadiens

Accuscore analysoi kaikki NHL:n pudotuspeliparit. Tänään tarkastelussa on Toronto Maple Leafsin ja Montreal Canadiensin välinen sarja, joka käynnistyy ensi yönä.

Lätkän MM-kisat: osallistu skabaan ja voita 500€!

Maple Leafs näyttää vihdoinkin joukkueelta, joka voi edetä jopa Stanley Cup mestariksi asti. Kantona kaskessa usein ollut Boston Bruins tulee vastaan aikaisintaan välierässä, mutta ensin pitää lyödä Montreal Canadiens. Toronton hyökkäys on äärimmäisen vahva ja maalintekovoimaa löytyy neljään ketjuun. Tällä kertaa myös puolustus on tehtäviensä tasalla eikä joukkueessa ole varsinaista heikkoutta, kun jo kypsään 29-vuoden ikään ehtinyt Jack Campbell löi totisesti läpi Frederik Andersenin loukkaannuttua ja johdatti Toronton vakuuttavasti divisioonansa voittoon. Toronto on löytänyt peliinsä tasapainon, mutta pudotuspelikokemus ja voittamisen kulttuuri ovat vielä kysymysmerkkejä. Kokeneet Joe Thornton ja Jason Spezza tuovat aimo annoksen johtajuutta, vaikka pelillinen anti on laskemaan päin. Toronto on yksi suurimmista suosikeista voittamaan Stanley Cupin, vaikka kahtia jakautunut Kanadan divisioona päästi Maple Leafsin kenties hieman helpolla runkosarjassa.

Vastaan pudotuspeleissä asettuva Montreal selvisi vaivalloisesti pudotuspeleihin eivätkä otteet vakuuttaneet kuin aivan alkukaudesta. Viime kaudella yllättäen Penguinsin kupla-pudotuspeleistä pudottanut Montreal lähti kauteen suurin odotuksin, vaikka muutamaa hankintaa lukuun ottamatta joukkue oli edelleen varsin repaleinen. Päävalmentaja Claude Julien saikin lähteä, kun tulokset eivät miellyttäneet johtoporrasta, mutta kovin vakuuttavaa jälkeä ei tehnyt myöskään päävalmentajaksi noussut Dominique Ducharme – vaikka hyökkäyspäässä alkoi tapahtua, puolustuspeli oli sekavaa. Nuori joukkue etsii vielä identiteettiään ja on vastustajaansa heikompi jokaisella osa-alueella, mutta ei takuulla anna mitään ilmaiseksi ikiaikaiselle vihamiehelleen.

KERTOIMIIN!

Accuscoren simulaatioissa Toronto pätkii Montrealin laulukuoroon ylivoimaisesti peräti 88% todennäköisyydellä. Sarjan todennäköisin lopputulos on 4-1 Torontolle, noin 31% todennäköisyydellä ja sarja katkeaa viimeistään viidennessä ottelussa 58% todennäköisyydellä.

Coolbetilla Toronto lähtee sarjaan suosikkina ja etenee jatkoon 76.9% todennäköisyydellä kertoimen ollessa 1.30. Maple Leafs saa siis yli 10% ylikertoimen, kun simulaatioiden kerroinraja olisi 1.14. Kertaluokkaa makeamman kertoimen saa ottelusarjassa pelattavien otteluiden määrälle ja kohteelle alle 5.5 ottelua. Simulaatioissa kerroinraja olisi 1.73 ja Coolbet tarjoaa peräti kertoimen 2.20.