Yhdysvallat täydensi joukkuettaan – Liigasta tuttu David Leggio olympialaisiin

Yhdysvaltojen olympiajoukkueeseen valittu David Leggio juhli vuonna 2010 Suomen mestaruutta TPS-paidassa.
Yhdysvaltojen olympiajoukkueeseen valittu David Leggio juhli vuonna 2010 Suomen mestaruutta TPS-paidassa.

Kolmatta kauttaan Saksan DEL-liigan EHC Münchenissä pelaava David Leggio on varsin tuttu pelaaja suomalaisille Turun Palloseuran paidasta.

TPS:ssä Suomen mestaruutta vuonna 2010 juhlinut David Leggio on saanut valtaisan kunniatehtävän, sillä hän oli toinen kahdesta pelaajasta, jotka nimettiin niin sanotun pääryhmän jälkeen Pyongchangin olympiaturnaukseen.

Leggio lähti Suomessa voittamansa mestaruuden jälkeen jahtaamaan NHL-unelmaansa ja hän vietti kaudet 2010-15 taalakaukaloissa. Valitettavasti 33-vuotiaan yhdysvaltalaisen NHL-debyytti jäi odottamaan itseään ja hän sai vastuuta ainoastaan AHL:n puolella.

David Leggion uratilastot löydät TÄÄLTÄ.

Yhdysvallat nimesi alun perin joukkueeseensa vain yhden maalivahdin, kun kyseisen kunnian sai Helsingin Jokereita edustava Ryan Zapolski, ja nyt maan jääkiekkoliitto tiedotti valinneensa joukkueeseen sekä Leggion että Tshekin pääsarjan BK Mlada Boleslavissa kierkkoja pysäyttävän Brandon Maxwellin.

[box type=’info’]

Älä missaa näitä!

[/box]

Leggion ja Maxwellin valintojen myötä Yhdysvaltojen nuorten MM-joukkueessa torjuneen Joseph Wollin unelma olympialaisista jäi ainakin vielä toistaiseksi toteutumatta. Häntä pidettiin vielä nuorten kisojen aikaan erittäin potentiaalisena vaihtoehtona.

Olympiajoukkueensa ovat nyt julkaisseet molemmat pohjoisamerikkalaismaat, Kanada ja Yhdysvallat. Maiden rostereihin pääset tutustumaan alla olevien linkkien kautta:

Vihdoinkin! Nyt voi aloittaa lähtölaskennan olympialaisiin – Yhdysvallat julkaisi joukkueensa

Kanada julkaisi olympiajoukkueensa – NHL-kokemusta yli 5 500 NHL-ottelun verran!