David Poile teki upeaa historiaa – on nyt kaikkien aikojen kovin GM

David Poile todisti jälleen sen, miksi häntä pidetään nerona.
David Poile todisti jälleen sen, miksi häntä pidetään nerona. Kuva: Getty Images

Nashville Predatorsin general managerin tontilla operoiva David Poile saavutti viime yönä jotakin sellaista, mihin vain yksi on ennen häntä pystynyt.

Nashville Predators kaatoi viime yönä Läntisen konferenssin kärkikamppailussa Winnipeg Jetsin. Ottelu oli todellinen trilleri, sillä Predators voitti kamppailun lukemin 6-5.

Samalla, kun Predators nappasi ottelusta voiton, tarkoitti se samalla sitä, että seuran GM:n tontilla toimivasta David Poilesta tuli liigan kaikkien aikojen kovin GM, mitä tulee tulokseen.

Viime yön voitto oli nimittäin hänen uransa 1 319. Ainoastaan Glen Sather on pystynyt aikoinaan samaan, joten Poile pitää nyt hänen kanssaan koko NHL:n kaikkien aikojen piikkipaikkaa itsellään.

Poile on toiminut NHL-seuran GM:nä yhteensä 2 684 ottelun ajan. Näistä hänen rekordinsa on 1 319 – 1 028 – 192 (joista 142 on tasapelejä).

Predatorsin GM:nä Poile on toiminut vuodesta 1998, jolloin seura liittyi NHL:ään. Predatorsin peräsimessä Poile on toiminut yhteensä 1 504 ottelun ajan, joista joukkue on voittanut 594 kappaletta.

Ennen uraa Predatorsin toimistolla Poile toimi Washington Capitalsin GM:nä. Ura Washingtonissa alkoi vuonna 1982 ja päättyi 1995.

[box type=’info’]

Älä missaa näitä!

[/box]

Nashville oli napata viime kaudella seurahistoriansa ensimmäisen Stanley Cupin, mutta Pittsburgh Penguins vei lopulta homman nimiinsä kuudessa ottelussa.

Poile on myös nimetty NHL:n parhaaksi GM:ksi vuonna 2017. Palkintoa on jaettu vuodesta 2010 lähtien ja Poile on kuulunut finalistien joukkoon neljästi, mikä on NHL:n suurin määrä.

Poilen uraan voit tutustua tarkemmin TÄSTÄ.

Täältä kaikki NHL Trade Deadlinen siirrot joukkueittain:
Liveseuranta: NHL Trade Deadline 2018