Peter DeBoer ylisti Joonas Donskoita 1 vs. 1 -tilanteissa: ”Kyky, jota monella ei ole”

Päävalmentaja Peter DeBoer ylisti Donskoita tämän huikean yksilösuorituksen myötä.
Päävalmentaja Peter DeBoer ylisti Donskoita tämän huikean yksilösuorituksen myötä. Kuva: Getty Images

San Jose Sharksin päävalmentaja Peter DeBoer ylisti Donskoita 1 vs. 1 -tilanteissa tämän huikean yksilösuorituksen myötä.

San Jose Sharksin Joonas Donskoi iski äärimmäisen tärkeän osuman Vegas Golden Knightsia vastaan pelatussa ottelusarjan neljännessä ottelussa, kun hän siirsi aivan avauserän loppuhetkillä joukkueensa 2-0-johtoon. Sharks voitti ottelun lopulta 4-0-lukemin ja tasoitti ottelusarjan voitot lukemiin 2-2.

Donskoin maali oli huikea osoitus hänen nopeudestaan ja kyvystä haastaa. Suomalaislaituri käynnisti tilanteen omasta päästä, purjehti koko kentän läpi ja naulasi laukauksellaan kiekon ohi Marc-Andre Fleuryn (katso video täältä).

Sharksin päävalmentajana toimiva Peter DeBoer oli haltioissaan Donskoin suorituksesta ja hän ylisti suojattiaan pelin jälkeisenä päivänä melkoisesti.

– Kun hän pelaa hyvin ja itseluottamusta uhkuen, hän pitää kiekkoa ja hyökkää. Hänellä on 1 vs. 1 -tilanteissa kyky, jota monella muulla kaverilla ei ole, DeBoer hehkutti NHL.com:lle.

– Se oli iso maali ja iso hetki meille.

Donskoi ei ollut edes vielä ottelun alla varma, pystyykö hän pelaamaan, ja se korostaa hänen suoritustaan entisestään. 26-vuotias vikkeläjalkainen laituri oli edellisestä ottelusta sivussa loukkaantumisen vuoksi ja pelaaminen neljännessä ottelussa ratkesi vasta lämmittelyissä.

– Olemme edenneet koko ajan päivä kerrallaan ja koin oloni riittävän hyväksi pelatakseni.

”Donskoin ja Thorntonin korvaaminen haastava tehtävä”

Sharks on joutunut tulla koko pudotuspelit toimeen ilman kokenutta Joe Thorntonia, joka tosin saattaa olla pelikunnossa seuraavassa ottelussa Golden Knightsia vastaan. DeBoer painottaakin, että Donskoin ja Thorntonin kaltaisia kavereita on todella vaikea korvata.

MUISTA MYÖS:
SUPERTARJOUS: Leijonat kohtaa Etelä-Korean – voiton kerroin 50.00!

– Meillä on syvyyttä, mutta yhdelläkään seuralla ei ole sellaista syvyyttä, jolla korvattaisiin useampi Top 6 -kaveri. Lyhyellä aikavälillä selviämme kyllä, mutta Donskoin ja Thorntonin korvaaminen yhtäaikaisesti on haastava tehtävä, DeBoer jatkaa.

Donskoi itse vähätteli maaliaan hyvin perisuomalaiseen tapaan – tai ei ainakaan revitellyt sillä. Toki hän mainitsi osuman olleen todella tärkeä koko joukkueelle.

– Tiesin, ettei kellossa ollut enää paljoa aikaa jäljellä. Yritin vain laukoa kiekon ja ilmeisesti hän (Vegasin puolustaja Brayden McNabb) teki maskin Fleurylle, minkä myötä hän ei nähnyt laukausta kovinkaan hyvin.

– Se oli iso maali meille.

Seuraavan kerran joukkueet ottavat yhteen lautantaiaamuna Suomen aikaa. Tarkalleen ottaen ottelu käynnistyy kello 05:00.

Donskoin tämän kauden ottelukohtaisiin tilastoihin voit tutustua TÄÄLTÄ.

Suosittelemme myös:
Ville Meskanen sai NHL-sopimuksen – NY Rangers osoitteena!