Dominik Hasek, who? Marc-Andre Fleury ohitti tshekkilegendan voittolistalla

Marc-Andre Fleury on ollut Vegasille jättimäisen tärkeä pelaaja.
Marc-Andre Fleury on ollut Vegasille jättimäisen tärkeä pelaaja. Kuva: Getty Images

Ensimmäistä NHL-kauttaan muualla kuin Pittsburgh Penguinsissa pelaava Marc-Andre Fleury on jo nyt yksi NHL:n menestyneimmistä maalivahdeista.

Erinomaista kautta Vegas Golden Knightsin maalilla pelaava Marc-Andre Fleury on kuin varkain noussut NHL:n historiassa eniten voittoja torjuneiden maalivahtien joukkoon.

33-vuotias kanadalainen, joka jätti Pittsburghin taakseen kolme Stanley Cup -voittoa mukanaan, otti nimittäin sunnuntai-iltana Washington Capitalsia vastaan NHL-uransa 390. runkosarjavoittonsa.

Voitollaan Fleury ohitti kaikkien aikojen eniten voittoja keränneiden maalivahtien listalla muuan Dominik Hasekin ja nousi sijalle 13.

Kaikkien aikojen Top 13:

 1. Martin Brodeur (691 voittoa)
 2. Patrick Roy (551 voittoa)
 3. Ed Belfour (484 voittoa)
 4. Roberto Luongo (459 voittoa)
 5. Curtis Joseph (454 voittoa)
 6. Terry Sawchuk (445 voittoa)
 7. Jacques Plante (437 voittoa)
 8. Henrik Lundqvist (426 voittoa)
 9. Tony Esposito (423 voittoa)
 10. Glenn Hall (407 voittoa)
 11. Grant Fuhr (403 voittoa)
 12. Chris Osgood (401 voittoa)
 13. Marc-Andre Fleury (390 voittoa)

Mikäli Golden Knights jatkaa erinomaisia otteitaan aina runkosarjan loppuun saakka, on Fleurylla erittäin hyvät mahdollisuudet nousta jo kuluvan kauden aikana 400 runkosarjavoiton kerhoon ja siinä samalla kenties nousta vielä pari sijaa ylöspäin.

Seuraava mahdollisuus voittoon Fleurylle tarjoutuu tiistain ja keskiviikon välisenä yönä Suomen aikaa, kun Golden Knights matkaa Penguinsin vieraaksi.

[box type=’info’]

Älä missaa näitä!

[/box]

Kyseessä on ensimmäinen kerta koskaan, kun Fleury luistelee PPG Paints Arenalle vierasjoukkueen väreissä, joten edessä on todella tunteikas ja samalla myös omituinen ottelu.

– Olen hieman huolissani omasta pelaamisestani. Nämä pari päivää ennen peliä tulevat olemaan kiireisiä ja taas tunnepuolella luisteleminen toiseen päähän tulee olemaan omituista, Fleury totesi TribLiven haastattelussa, viitaten totaalisen erilaiseen iltaan.

– Mutta odotan innolla näkeväni ystäväni, ihmiset kaukalon ympärillä ja ylipäätään paluu Pittsburghiin on erityislaatuista. Ja haluan ottaa pelistä kaiken irti, koska en ole kokenut koskaan mitään tällaista, joten sitten sen näkee, miten se vaikuttaa.

Fleuryn erinomaisen kauden numeroina voit käydä katsomassa esimerkiksi TÄÄLTÄ.

Suosittelemme myös:
VIDEO: Mitä teet, Philipp Grubauer? Washington-vahti sähläsi kiekon itse sisään