Edmontonilta eriskummallinen treidi – hankki loukkaantuneen Al Montoyan

Al Montoya siirtyy vaihtokaupan myötä Montreal Canadiensista Edmonton Oilersiin, kun osapuolet suorittivat viime yönä treidin.
Al Montoya siirtyy Montrealista Edmontoniin.

Al Montoya jatkaa pelejään tästä lähtien Edmonton Oilersin paidassa, sillä kanadalaisseura hankki hänet vaihtokaupan myötä Montreal Canadiensista.

Edmonton Oilersin kausi ei ole mennyt tähän mennessä odotetunlaisesti, sillä moni povasi albertalaisseuraa yhdeksi suurimmiksi suosikeiksi, mitä tulee Stanley Cupin mestaruuteen.

Oilers on kuitenkin tällä hetkellä auttamattomasti pudotuspelien ulkopuolella, minne sillä on matkaa jopa seitsemän pistettä. Se on kerännyt kauden 41 kamppailusta 18 voittoa ja 39 pistettä, kun taasen Läntisen konferenssin viimeistä villi kortti -paikkaa hallussaan pitävällä Minnesota Wildilla on kasassa 41 ottelusta 47 pistettä.

Nyt Oilers on kuitenkin aloittanut kilpavarustelun, sillä se hankki vaihtokaupan myötä riveihinsä Al Montoyan. Montoya, joka on siis pelannut tällä kaudella neljä ottelua tilastoin 86,3/3.77, on ollut loukkaantuneiden kirjoissa jo marraskuusta lähtien, kiitos sitkeän aivotärähdyksen.

Jos Montoya saa itsensä piakkoin pelikuntoon, tulee hän antamaan Oilersin maalivahtiosastolle suuren avun. Ykkösvahti Cam Talbot ei nimittäin ole ollut viime kauden tasoisessa lennossa, sillä hänen tilastonsa 31 kamppailusta ovat 90,5/3.00. Lisäksi Oilersin maalinsuulla on pelannut kokematon Laurent Broissot, mutta vain 13 ottelun ajan (88,6/3.22).

Oilers maksoi Montoysta varausvuoron, joka on ehdollinen. Jos Montoya pelaa tällä kaudella Oilersin riveissä vielä seitsemän ottelua, maksaa Oilers Montrealiin neljännen kierroksen varausvuoron. Jos 32-vuotiaan jenkkivahdin pelimäärä jää kuitenkin alle seitsemään, tulee hinta olemaan viidennen kierroksen varausvuoro.

Montoyan sopimus on voimassa kesään 2019, ja hänen cap hitinsä on reilut 1,062 miljoonaa dollaria.

Lisää NHL-uutisia löydät NHL-osiostamme TÄÄLTÄ.

Montoyan tilastoihin voit tutustua TÄÄLTÄ.