Loistavia uutisia – Eeli Tolvanen halutaan Nashvilleen jo tällä kaudella?

Suomalaishyökkääjä Eeli Tolvanen halutaan NHL:ään pikaisella aikataululla
Suomalaishyökkääjä Eeli Tolvanen halutaan NHL:ään pikaisella aikataululla

Jokerien maalitykki Eeli Tolvanen saatetaan nähdä NHL-kaukaloissa jo tällä kaudella. Nashville nimittäin haluaa suomalaisen riveihinsä mahdollisimman pian.

Nashville Predators vaikutti osuneen todelliseen kultasuoneen viime kesän varaustilaisuudessa, kun se huusi lavalle 30. vuorolla suomalaishyökkääjä Eeli Tolvasen.

18-vuotias laituri pelasi vielä viime kaudella Yhdysvaltojen juniorisarja USHL:ssä, mutta tällä kaudella hän on tehnyt todellisen läpimurtonsa KHL-seura Jokerien riveissä. 40 ottelua ovat nimittäin tuottaneet komeat 17 maalia ja yhteensä 33 tehopistettä.

Nuorukaisen kautta on seurattu Tennesseen osavaltiossa kieli poskella. Tolvasen kausi on ollut tähän mennessä todellinen tuhkimotarina, ja Predatorsin organisaatiossa ollaan todella innoissaan suomalaisen potentiaalista.

– Hänen maalintekotaitonsa oli houkuttelevin tekijä. On vaikeaa löytää luontaisia maalintekijöitä ja varsinkin sellaisia, joilta laukaus lähtee yhtä ripeästi kuin Eeliltä, Predatorsin apulais-GM Paul Fenton kertoi NHL:n suomenkielisten verkkosivujen mukaan.

– NHL:ssäkään ei ole kovin montaa pelaajaa, jotka pystyvät ampumaan kiekon maaliin vauhdista B-pisteen yläkaarelta. Eelin laukaus on nopea, kova ja tarkka. Hänellä on potentiaalia nousta ammattilaisurallaan monipuoliseksi maalintekijäksi.

Fenton kertoikin, että Tolvanen saatetaan nähdä NHL-kaukaloissa jo tällä kaudella. KHL:n kausi loppuu huomattavasti aiemmin kuin NHL:n vastaava, joten suomalaistykki saattaa debytoida maailman parhaassa kiekkoliigassa jo tämän kauden loppupuolella.

– Varmasti mietimme sitä kauden loppupuolella, kunhan KHL:n kausi on päättynyt. Tarkoituksena olisi saada hänet tänne mahdollisimman pian, Fenton paljasti.

Tolvanen uskoo olevansa valmis NHL:n tuomiin haasteisiin. Lue aiheesta lisää TÄÄLTÄ.

Tolvasen uratilastoihin pääset käsiksi TÄSTÄ.

Lisää maailman parhaasta kiekkoliigasta TÄÄLTÄ.