Predators-pomo vahvisti: Eeli Tolvanen halutaan kesken kauden nimenomaan NHL:ään

Eeli Tolvanen U20 MM-kisoihin.
Eeli Tolvanen U20 MM-kisoihin. Kuva: Getty Images

Nashville Predatorsin apulais-GM Paul Fenton paljasti viikko sitten, että Eeli Tolvanen siirtyy KHL-kauden jälkeen Pohjois-Amerikkaan.

Paul Fenton puhui tuolloin Eeli Tolvasen saapumisesta taalakaukaloihin, kunhan Helsingin Jokerien kausi on ohi (lue uutinen täältä).

Moni jäi kuitenkin Fentonin puheiden jälkeen miettimään, halutaanko suomalaislupaus tuoda AHL:ään totuttautumaan pienen kaukalon peliin tulevaisuutta varten vai välittömästi vahvistamaan Nashville Predatorsin NHL-miehistöä. Nyt arvuuttelut voidaan lopettaa.

– Meidän tavoitteena ja toiveena on, että pääsemme hänen kanssaan yhteisymmärrykseen sopimuksesta heti, kun hänen kautensa on ohitse, Predatorsin GM David Poile paalutti seuran verkkosivuilla.

– Jos onnistumme siinä, me tuomme hänet tänne ja hän on osa rosteriamme jo mahdollisesti ennen runkosarjan loppua tai jossain vaiheessa pudotuspelien alussa.

NHL:n pelaajasiirtojen takaraja koitti kuluvan viikon maanantaina ja Predators hankki Chicago Blackhawksista Ryan Hartmanin sekä kiinnitti eläkkeeltä takaisin kaukaloon palanneen Mike Fisherin loppukauden kattavaan sopimukseen.

Tarvetta oli myös kovalle maalintekijälle, mutta sellaista ei ollut tarvetta hankkia, sillä Poilen katseet olivat jo Tolvasessa.

[box type=’info’]

Älä missaa näitä!

[/box]

– Jos kaikki menee hyvin, mitä tulee Tolvaseen kahden kärkiketjun pelaajana – en halunnut meillä olevan turhaan ylijäämää. Emme tarvinneet TOP 9 -hyökkääjää. Meillä on jo kaverit siihen rooliin ja lisäksi Tolvanen on tulossa sisään.

Eeli Tolvanen on ollut kuluvalla kaudella ilmiömäisessä vedossa ja käytännössä ottaen ylittänyt kaikki häneen kohdistetut odotukset: Hänestä tuli jo joulukuussa KHL:n historian kovin alle 19-vuotias pistemies, mitä tulee yhteen kauteen, ja tällä viikolla hän toisti saman tempun maalien osalta.

KHL-ennätysten lisäksi Tolvanen sijoittui Pyeongchangin olympialaisissa koko turnauksen pistepörssin kolmoseksi ja lisäksi hän nousi yhdeksällä tehopisteellään kaikkien aikojen toiseksi tehokkaimmaksi alle 19-vuotiaaksi pelaajaksi olympialaisten historiassa.

Muun muassa erinomaisesta laukauksestaan tunnettu Tolvanen varasti keskiviikkona päähuomion Predatorsin verkkosivuilla, kun hän nousi ykköspuheenaiheeksi.

Tennesseeläisseuran verkkosivuille pääset TÄÄLTÄ.

Täältä kaikki NHL Trade Deadlinen siirrot joukkueittain:
Liveseuranta: NHL Trade Deadline 2018