Eeli Tolvanen ja Jokerit purkivat sopimuksensa – NHL-siirto sinettiä vaille valmis!

Suomen ketjut Kanada-peliin on julkaistu ja Eeli Tolvanen löytyy kolmosketjusta.
Suomen ketjut Kanada-peliin on julkaistu ja Eeli Tolvanen löytyy kolmosketjusta. Kuva: Getty Images

Laitataklaus.com uutisoi jo vajaa viikko sitten (lue uutinen täältä), että Eeli Tolvanen siirtyy Nashville Predatorsiin välittömästi KHL-kauden päätyttyä.

Virallista vahvistusta NHL-siirrolle odotellaan edelleen, mutta nyt siitä ei ole enää kahta sanaa: Helsingin Jokerit nimittäin tiedotti Twitter-tilillään purkaneensa pelaajasopimuksen Eeli Tolvasen kanssa yhteisymmärryksessä.

Mikäli yllä oleva twiitti ei näy, voit katsoa sen myös TÄÄLTÄ.

– Jokerit ja Eeli Tolvanen ovat päättäneet yhteistuumin purkaa pelaajan sopimuksen. Mutta olipahan kausi tälle ihmepojalle. Me kiitämme Eeliä hänen fantastisista suorituksistaan ja toivotamme hänelle kaikkea hyvää tuleviin peleihin, twiitissä todettiin.

Viimeistään Tolvasen olympiasuoritusten jälkeen alkoi näyttää vakaasti siltä, että Tolvanen tulee pelaamaan NHL:ssä vielä kuluvalla kaudella. Sekä Nashville Predatorsin GM että vara-GM totesivat tahoillaan, että seura haluaa tuoda nuoren suomalaisen mahdollisimman nopeasti Pohjois-Amerikkaan.

Seuraava askel Tolvasella on siis hypätä suoraan maailman kovimpaan kiekkoliigaan ja kenties sen kaikkein suurimman mestarisuosikin paitaan.

[box type=’info’]

Älä missaa näitä!

[/box]

Predators on ollut NHL:n runkosarjan tasaisin joukkue ja se varmisti myös ensimmäisenä pudotuspelipaikkansa. Predators johtaakin tällä hetkellä NHL:n runkosarjaa pisteen erolla Itäisessä konferenssissa pelaavaan Tampa Bay Lightningiin ja on näin ollen kotiedussa kiinni koko pudotuspelien osalta.

Tuo kotietu tulisikin olemaan äärimmäisen arvokas asia Predatorsille, jolla on ainakin viime kevään perusteella koko NHL:n fanaattisin kotiyleisö. Samalla kotietu olisi sitä myös muilta osin, sillä esimerkiksi viime kevään Stanley Cup -finaalisarja Pittsburgh Penguinsia vastaan olisi voinut mennä toisin päin, mikäli Predators olisi omannut kotiedun.

Tolvanen iski KHL:ssä 49 runkosarjaotteluun tehot 19+17=36 ja teki monilta osin ikänsä puolesta KHL:n historiaa. Pudotuspeleissä hänen tehonsa 11 otteluun olivat 6+1.

18-vuotias Eeli Tolvanen loisti myös olympialaisissa, kun hän sijoittui koko Pyeongchangin turnauksen pistepörssissä kolmannelle sijalle, tehoin 3+6.

Suosittelemme myös:
Liity Telegram-ryhmäämme ja voita 50€ pelirahaa!