VIDEO: Helsingissä tiukkaakin tiukempi vääntö – Eeli Tolvanen juhlittu sankari!

jokerit

Helsingin illassa nähtiin tänään äärimmäisen tiukka kamppailu, jonka Eeli Tolvanen lopulta ratkaisi kahdella maalillaan.

Helsingin Jokerit taisteli tänään pääsystä KHL:n puolivälieriin, kun se kohtasi ensimmäisen kierroksen viidennessä kamppailussaan Sotshin. Jokerit johti ottelusarjaa illan peliin lähdettäessä lukemin 3-1.

Jokerit ei päässyt tällä kertaa kuitenkaan helpolla, joskin se voitti ottelun laukaukset lukemin 50-29. Sotshi laittoi komeasti kampoihin ja se siirtyikin kamppailussa 1-0-johtoon toisen erän seitsemännen peliminuutin hujakoilla. Pelin avausmaalista vastasi venäläishyökkääjä Dmitrii Lugin.

Tämän jälkeen vaikutti pitkään siltä, että Jokerit joutuisi taipumaan kotiyleisönsä edessä. Kuitenkin ajassa 57:00 helsinkiläisten tähtihyökkääjä Eeli Tolvanen räjäytti Hartwall Arenan liitoksistaan, kun hän latoi kiekon Konstantin Barulinin selän taakse.

Mikäli yllä oleva video ei näy, voit katsoa sen myös TÄÄLTÄ.

Tolvasen maaliin syötön saivat Matt Gilroy sekä Nicklas Jensen.

Jokerit ei kuitenkaan pystynyt suorittamaan ihmenousuaan loppuun varsinaisen peliajan puitteissa, joten kamppailu venyi jatkoerään saakka.

Myös itse jatkoerä venyi aina 15. peliminuutille saakka, kunnes ”jaffalaan” saapunut kotiyleisö sai haluamansa ratkaisun ottelulle: Eeli Tolvanen ratkaisi yksilösuorituksellaan pelin, vaikka häntä hakattiin kuin viimeistä puuhalkoa kesämökillä, ja lopulta hän kiersi vanhanaikaisella kiekon Barulinin vartioimaan maaliin.

Kokenut venäläisvahti saa ottaa osuman isosti omaan piikkiinsä, sillä hän ylipelasi pahasti tilanteessa ja antoi Tolvaselle avoimet apajat iskeä ottelun ratkaisun.

Riemu kuitenkin katkesi hetkellisesti, kun Sotshi haki epätoivoisesti maalin kumoamista haastollaan, mutta pitkän odottelun päätteeksi tuomio tuli: Helsingin Jokerit jatkaa toiselle pudotuspelikierrokselle voitoin 4-1.

Näin ollen olympialaisissa kunnostautunut Tolvanen iski ratkaisevaan otteluun tehot 2+0 ja hänen tehonsa viiden pudotuspeliottelun jälkeen ovat 5+0.

Suosittelemme myös:
VIDEO: Iiro Pakarinen sai rumasti poikkarista – joukkuetoveri pisti sikailijan ruotuun