Eeli Tolvanen siirtyy NHL:ään jo tällä kaudella? Nashvillen GM paljastaa – ”Saattaa olla todennäköistä”

Eeli Tolvanen kertoi Suomen joukkuehengestä.
Eeli Tolvanen kertoi Suomen joukkuehengestä.

Parhaillaan alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa pelaava Eeli Tolvanen on ollut kuluvalla kaudella hirmuiskussa Helsingin Jokerien paidassa.

Nashville Predatorsin toimesta viime kesänä NHL:ään numerolla 30 varattu Eeli Tolvanen on nyt pelannut ammattilaisuransa ensimmäiset 39 ottelua.

Nuo kyseiset ottelut hän on pelannut KHL:ssä, Jokerien riveissä, ja tulos on ollut mykistävää: Tolvanen on rikkonut ennätyksiä toisensa perään ja tässä vaiheessa hänellä on kasassa upeat tehopisteet 17+15=32.

Tolvasen erinomaiset otteet eivät ole jääneet huomaamatta myöskään Nashvillen suunnalla, vaan Predators-organisaatiossa ollaan todella innoissaan nuoresta suomalaisesta. Itse asiassa niin innoissaan, että 18-vuotias laituri saattaa tehdä NHL-debyyttinsä vielä kuluvalla kaudella.

– Siihen perustuen, mitä hän on tähän mennessä saavuttanut kuluvan kauden aikana, se saattaa olla todennäköistä, Poile paljasti The Tennesseanin haastattelussa.

– Hän elää niiden odotusarvojen mukaisesti, jotka kykyjenetsijämme asettivat hänelle, kun varasimme hänet. Hän on puhdas maalintekijä. Hän rakastaa laukoa ja hän pystyy tekemään maaleja monella eri tavalla.

Jokerien ei tarvitse lähteä paniikkinappulalle – Eeli Tolvanen ei lähde kesken kaiken minnekään

KHL:ää pidetään yleisesti ottaen maailman toiseksi kovimpana kiekkosarjana ja siten hyppy NHL:ään kesken kuluvan kauden ei välttämättä olisi liian suuri.

– Mikäli olettamuksena pidetään, että KHL on maailman toiseksi kovin sarja, Tolvanen on suoriutunut todella hyvin – etenkin hänen ikäisekseen kaveriksi. Sitä me haimme ja hän on vastannut huutoon.

Jos Tolvanen siirtyy vielä tällä kaudella Pohjois-Amerikkaan, ja NHL:ään, tapahtuu se vasta KHL-kauden päätyttyä. Toisin sanoen Jokerit ei ole vaarassa menettää häntä kesken kauden.

KHL:n runkosarja päättyy maaliskuun 1. päivänä, mutta pudotuspelit saattavat venyä jopa huhtikuun 26. päivään.

Niin tai näin, NHL:ssä kausi on vielä pahasti kesken, vaikka Jokerit etenisi aina Gagarin Cup -finaaleihin saakka. Onkin siis enemmän kuin todennäköistä, ettei Tolvasta tulla näkemään ainakaan kevään MM-kisoissa, vaan tie käy Nashvilleen heti, kun se vain on mahdollista.

– Me haluamme olla yhteydessä häneen mahdollisimman nopeasti ja selvittää, mitä hän ajattelee NHL-sopimuksen allekirjoittamisesta, Poile päättää.

Eeli Tolvasen uratilastot löydät täältä.

Nuorten Leijonien otteista alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa pääset puolestaan lukemaan tämän linkin kautta.