Eeli Tolvanen laukoi kivenkovan väitteen: ”Olen valmis pelaamaan NHL:ssä”

Eeli Tolvasen sopimuksessa on Euro-pykälä.
Eeli Tolvasen sopimuksessa on Euro-pykälä.

Nashville Predatorsiin viime kesänä numerolla 30. varattu Eeli Tolvanen on loistanut tällä kaudella KHL:ssä. Hän haluaa kuitenkin jo piakkoin NHL-jäille.

Suomalaishyökkääjä Eeli Tolvanen on lyönyt tällä kaudella kaikki ällikällä, sillä hän on tehnyt KHL-seura Jokereissa 40 otteluun 17 maalia ja yhteensä 33 tehopistettä. Merkittävää tässä kaikessa on se, että hän on vasta 18 vuoden iässä.

KHL:n kymmenvuotisessa historiassa ainoastaan vain viisi pelaajaa on ylittänyt 18-vuotiaana 18 tehopisteen rajan. Kyseiset kiekkoilijat ovat Tolvasen lisäksi Evgeny KuznetsovVladimir TarasenkoKirill Kaprizov sekä Pavel Buchenvich.

Tolvasen loistava kausi on otettu isosti huomioon myös Pohjois-Amerikassa, sillä hänestä povataan myös NHL-tasolle loistavaa maalintekijää.

– Hän luo tilanteita miltei jokaisessa vaihdossaan. Hänen hyvä lähtönopeutensa ja vauhtinsa tekevät hänestä erittäin vaikeasti puolustettavan pelaajan. Hänellä on nopea laukaus, ja hän osaa ampua monella eri tavalla. Hänellä on siis lahjoja hyväksi maalintekijäksi, NHL Central Scoutingin David Gregory kertoi NHL:n suomenkielisten sivujen mukaan.

Tolvanen huokuu itsevarmuutta

Jääkiekkoilija, tai kuka tahansa muu urheilija, ei etene urallaan pitkälle ilman itsevarmuutta ja uskoa omaan tekemiseensä. Tolvasella nämä tekijät ovat kunnossa, sillä hän suorastaan huokuu itseluottamusta. Hänestä tulee osittain mieleen Patrik Laine sinä kesänä, kun häntä oltiin varaamassa NHL:ään.

– Mielestäni olen valmis pelaamaan NHL:ssä. Pelini on kehittynyt KHL:ssä, ja olen kohdannut hyvä pelaajia, kuten Ilya Kovalchukin ja Pavel Datsyukin. Nyt minun on helpompi siirtyä takaisin Pohjois-Amerikkaan, jos niin päätetään.

Tolvanen oltaisiin luultavasti varattu NHL:ään myös korkeammalla numerolla, mutta seurat hätkähtivät sitä faktaa, että Tolvanen ei päässyt yliopistosarja NCAA:han. Tämä oli toisaalta hänen kannaltaan lottovoitto, sillä nyt hän saa pelata suuressa roolissa maailman toiseksi parhaassa kiekkoliigassa.

Samalla se oli voitto myös Nashville Predatorsille, sillä harvoin joukkueet pääsevät varaamaan vastaavaa talenttia niin myöhään ensimmäisellä kierroksella.

– Sain motivaatiota siitä, että minut varattiin vasta ykköskierroksen hännillä. Mutta ei sillä ole enää merkitystä, koska Nashville on paras paikka pelata jääkiekkoa. Sekä seura että sen fanit ovat mahtavia. Haluan mennä sinne heti kun se vain on mahdollista.

Nashville Predators on ehtinyt kertomaan, että se haluaisi Tolvasen riveihinsä jo kuluvalla kaudella. Suosittelemme lukemaan aiheesta artikkelin täältä:
Loistavia uutisia – Eeli Tolvanen halutaan Nashvilleen jo tällä kaudella?

Eeli Tolvasen tilastoihin pääset käsiksi TÄSTÄ.

Lisää NHL:stä voi lukea TÄÄLTÄ.