Eeli Tolvanen päästetään ensi yönä irti – suoraan ykkösketjuun?

Suomen ketjut Kanada-peliin on julkaistu ja Eeli Tolvanen löytyy kolmosketjusta.
Suomen ketjut Kanada-peliin on julkaistu ja Eeli Tolvanen löytyy kolmosketjusta. Kuva: Getty Images

Nashville Predatorsin paidassa nähdään ensi yönä suomalainen NHL-debytantti, kun Eeli Tolvanen päästetään irti Buffalo Sabresia vastaan.

Eeli Tolvanen saa haluamansa, sillä suomalaisnuorukainen toivoi aiemmin tällä viikolla, että hän pääsisi tekemään NHL-debyyttinsä fanaattisen nashvillelaisyleisön edessä.

Asian vahvisti päävalmentaja Peter Laviolette, joka on istuttamassa suomalaisen jopa suoraan NHL:n kärkiryhmän ykköskentälliseen. Tolvanen luisteli treeneissä yhdessä ykkössentteri Ryan Johansenin ja ruotsalaisen Viktor Arvidssonin kanssa, joten suomalaisnuorukainen on saamassa rinnalleen niin sanotusti kunnon pelimiehet.

18-vuotias Eeli Tolvanen näyttää ylipäätään istuneen jo lyhyessä ajassa erinomaisesti Predatorsin pukukoppiin. Toimittaja Robby Stanley nimittäin kertoo, että Tolvasta haastatellessaan ruotsalaishyökkääjä Filip Forsberg heitteli KHL:ssä ja olympialaisissa erinomaisesti esiintynyttä suomalaista teippipalloilla kesken haastattelun.

Saako Eeli Tolvanen myös ylivoimavastuuta?

[box type=’info’]

Älä missaa näitä!

[/box]

On myös erittäin mielenkiintoista nähdä, pyritäänkö Tolvasta istuttamaan Sabresia vastaan Predatorsin ylivoimamiehistöön. Hän ainakin tarjoaa varmasti oivan mahdollisuuden valmennusjohdolle huiman laukauksensa ansiosta, joten ei olisi mikään ihme, mikäli Tolvanen näkisi ottelussa myös ylivoima-aikaa.

Samaan hengenvetoon on syytä muistuttaa, että vaikka tarjolla olisikin tontti ykkösketjussa ja kenties jopa ylivoimaviisikossa, kyseessä on 18-vuotiaan nuorukaisen ensimmäinen NHL-ottelu. Ennakkoon ei siis kannata lähteä odottamaan kuuta taivaalta, vaikka se Tolvasen potentiaalilla onkin niin sanotusti mahdollista.

Parhaassa tapauksessa Predatorsin miehistössä nähdään ensi yönä peräti neljä suomalaista: maalivahdit Pekka Rinne ja Juuse Saros sekä Tolvanen ja Miikka Salomäki.

Tolvasen uratilastoihin pääset tutustumaan TÄÄLTÄ.

Suosittelemme myös:
Coolbetilta makea pääsiäiskampanja – 10 € ilmaisveto ilman talletusta!