Olympialaiset sen varmisti – Eeli Tolvanen siirtyy jo tällä kaudella Nashvilleen!

Eeli Tolvanen on tehnyt jättimäisen vaikutuksen Nashville Predatorsin seurajohtoon.
Eeli Tolvanen on tehnyt jättimäisen vaikutuksen Nashville Predatorsin seurajohtoon. Kuva: Getty Images

Eeli Tolvanen oli eittämättä Leijonien kirkkain tähti Pyeongchangin olympialaisissa, jotka päättyivät Suomen osalta puolivälieräpettymykseen.

Eeli Tolvanen teki Pyeongchangin olympiajäillä historiaa, joka jäi monelta huomaamatta: hänestä tuli kaikkien aikojen toiseksi tehokkain alle 19-vuotias pelaaja, joka olympialaisissa on nähty.

Viiteen otteluun tehot 3+6 iskenyt suomalaisnuorukainen nousi jakamaan kakkossijaa sellaisen legendan kuin Pat LaFontainen kanssa ja edelle jäi ainoastaan muuan Eric Lindros, jolla pisteitä on kaksi kappaletta enemmän.

Ei ole siis mikään ihme, että olympiaturnaus sai Tolvasen viime kesänä NHL Draftin ensimmäisellä kierroksella varanneen Nashville Predatorsin vakuuttumaan vielä aiempaa voimakkaammin siitä, että Tolvanen on tuotava joukkueen avuksi jo tämän kevään pudotuspeleihin.

Predatorsin GM David Poile oli jo aiemmin puhunut aiheesta, kun Tolvanen takoi KHL:ssä maaleja kuin liukuhihnalta, mutta nyt aiheen ympärille saatiin konkretiaa.

– Meillä on olemassa sopimus, jonka myötä voimme tuoda hänet tänne. Se on suunnitelmamme, Predatorsin vara-GM:nä toimiva Paul Fenton paalutti The Athleticin haastattelussa.

Vielä tässä vaiheessa Predators ei ole kuitenkaan tekemässä päätöksestään virallista, sillä Tolvasen tulee ensiksi pelata kautensa loppuun Helsingin Jokereissa, mutta virallista vahvistusta lukuun ottamatta homma on paketissa.

– Onhan sitä toki omituisempiakin asioita tapahtunut. En siis halua sanoa tätä satavarmaksi – en koskaan tee niin bisneksen parissa – mutta hänen tuominen tänne jo nyt on vakaa suunnitelmamme.

Eeli Tolvanen ei ole vaihtamassa NHL-seuraa!

Tolvanen on ollut kuluvan kauden aikana mukana myös siirtohuhuissa, sillä Predatorsin on huhuiltu olevan valmis kauppaamaan suomalaisnuorukaisen saadakseen jonkin kovan nimen jostain toisesta NHL-seurasta. Nyt näiltä huhuilta voidaan kuitenkin katkaista siivet.

[box type=’info’]

Älä missaa näitä!

[/box]

– Kun katsot hänen pelaamistaan, hänen kypsyytensä on täysin toiselta planeetalta. Se on asia, joka on noussut minulle henkilökohtaisesti kaikkein voimakkaimmin esille ja se on ominaisuus, joka löytyy suomalaispelaajilta, Fenton hehkuttaa.

– He kiinnittävät huomiota pieniin yksityiskohtiin, tekevät työnsä ja valmentajat rakastavat sitä. Pelaajan älykkyys on asia, joka antaa sinulle etulyöntiaseman voittamisen suhteen.

Huhtikuussa 19 vuotta täyttäneelle Tolvaselle kausi on ollut monella tapaa ikimuistoinen. Hänen piti viettää kuluva kausi Bostonin yliopistossa, mutta se jäi parin kurssin puuttumisesta kiinni. Niinpä hän tuli KHL:ään, löi itsensä isosti heti läpi, tuli valituksi olympiajoukkueeseen ja nyt hän tulee siis päättämään kautensa NHL:n pudotuspeleissä.

Ei hassummin, kun ottaa huomioon, että Eeli Tolvanen pelaa vasta pelaajauransa ensimmäistä ammattilaisvuotta.

Tolvasen uratilastoihin pääset tutustumaan TÄÄLTÄ.

Tätä et löydä muualta Suomesta – kaikki NHL:n siirrot:
Liveseuranta: NHL Trade Deadline 2018