Eeli Tolvanen teki upealla tavalla KHL:n historiaa – pitkä piina päättyi!

Eeli Tolvanen iski Pietarin SKA:n
Eeli Tolvanen iski Pietarin SKA:n "kakkosjoukkuetta" vastaan kauden 18:nnen maalinsa. Kuva: Getty Images

Pyeongchangin olympialaisissa koko turnauksen pistepörssin kolmoseksi sijoittunut Eeli Tolvanen oli pelipäällä myös KHL:ään palatessaan.

Eeli Tolvanen laittoi Pyeongchangissa ajoittain koko jääkiekkomaailman polvilleen, kun hän iski tehopisteitä kuin liukuhihnalta. Turnauksen päätteeksi suomalaisnuorukaisen pistemäärä viidestä ottelusta oli 3+6, joten hän pelasi läpi olympiaturnauksen lähes kahden pisteen ottelukohtaisella keskiarvolla.

Tolvanen teki olympialaisissa myös historiaa, sillä hänestä tuli yhdeksän tehopisteensä ansiosta olympiahistorian toiseksi tehokkain U19-pelaaja; edelle jäi ainoastaan muuan Eric Lindros.

Ja se historiankirjojen uusiminen – se jatkui myös KHL:ssä, kun sarja palasi eilisiltana olympiatauolta.

Helsingin Jokerit sai kotiottelussaan vastaansa ilman olympiavoittajiaan pelanneen Pietarin SKA:n, kun KHL:ää tällä kaudella suvereenisti hallinnut pietarilaisjätti saapui kylään. Itse asiassa joukkueen rosterista puuttui 15 olympiavoittajaa sekä valmentaja; heistä kenestäkään ei ole näkynyt olympialaisten jälkeen vilaustakaan.

– En ole nähnyt heistä vilaustakaan. Pääasia, että ovat lauantaina pudotuspeliavauksessa mukana, SKA:n suomalaisvahti Mikko Koskinen paljasti Helsingin Sanomille.

[box type=’info’]

Älä missaa näitä!

[/box]

Isojen nimien puuttuminen näkyikin ajoittain vieraiden pelaamisessa ja lopulta Jokerit korjasi ottelusta pisteet 5-3-lukemin, varmistaen samalla Läntisen konferenssin kolmossijan.

Ottelussa nähtiin myös historiallinen hetki, kuten edellä tuli jo todettua, sillä Tolvasesta tuli yhden kauden osalta KHL:n kaikkien aikojen tehokkain alle 19-vuotias maalintekijä.

Tolvasen aikaan 21:27 iskemä 2-2-tasoitusmaali oli hänen kauden 18:s ja sillä hän nousi muuan Evgeny Kuznetsovin edelle. Tolvanen oli rikkonut jo aiemmin alle 19-vuotiaiden pelaajien yhden kauden piste-ennätyksen.

Samalla maali tarkoitti sitä, että Eeli Tolvanen päätti peräti 16 ottelun mittaiseksi venyneen maalittoman putkensa KHL-jäillä. Hänen pistesaldonsa on nyt 48 ottelusta 18+17=35.

Täältä kaikki NHL Trade Deadlinen siirrot joukkueittain:
Liveseuranta: NHL Trade Deadline 2018