MTV: Eeli Tolvasesta tehdään kirja! ”Kyllä se aika hullulta kuulostaa”

Eeli Tolvasesta saattaa tulla kauppatavaraa.
Eeli Tolvasesta saattaa tulla kauppatavaraa. Kuva: Getty Images

Vasta 19-vuotiaasta Eeli Tolvasesta tehdään kirja. Asia selvisi MTV:n suositussa Huomenta Suomessa, jossa Tolvanen oli vieraana.

MTV:n uutisankkurina tunnettu Keijo Leppänen aikoo kirjoittaa elämänkerrallisen kirjan Nashville Predatorsin organisaatiossa kiekkoilevasta Eeli Tolvasesta. Asiasta poikkeuksellisen tekee se, että Tolvasella on ikää vasta 19 vuotta. Kaiken lisäksi Tolvanen on pelannut NHL:ssä vasta kolme ottelua ilman tehopisteitä.

– Tässä kesän aikana viimeistellään kirja, joka tulee syksyllä ulos. Sen päähenkilönä on Eeli, Leppänen kertoi Huomenta Suomessa.

Leppänen ja Tolvanen tuntevat toisensa jo vuosien takaa, sillä Leppäsen poika pelasi Tolvasen kanssa samassa juniorijoukkueessa usean vuoden ajan. Ajatus kirjan kirjoittamisesta syntyi Leppäsen toimesta.

MUISTA MYÖS:
VIDEO: Miten juhlia MM-kultaa? Suomi vs. Ruotsi

– Joo kyllähän se aika hullulta kuulostaa. Ekaa kertaa, kun kuulin, että ”Keke” on tämmöistä projektia aloittamassa, niin tuli vähän sellainen fiilis, että mikä homma tässä nyt oikein on. Sitten, kun päästiin istuun alas ja kuuli vähän, että mitä on tarjolla, niin sitten tuli tottakai hyvä fiilis, Tolvanen purki tuntojaan.

Normaalisti urheilijoista, muusikoista tai muista julkisuuden henkilöistä tehdään elämänkerta siinä vaiheessa, kun ura on käytännössä ohi, joten kyseessä on poikkeuksellinen teos. Toki myös Patrik Laineestakin on ehditty jo kirjoittamaan kirja. Joka tapauksessa kyseisessä kirjassa haetaan uutta lähestymistapaa elämänkerran kirjoittamiseen.

– Ajattelin, että miksei asioita voisi tehdä vähän erillä tavalla. Miksi aina pitää katsoa taaksepäin, miksei voisi katsoa eteenpäin? Miksei voida kertoa siitä, että mitä jo huikean läpimurron tehnyt pelaaja ajattelee vaikkapa vanhemmistaan, kannattajistaan, koulunkäynnistä, yllättävästä pompusta julkisuuteen tai vaikkapa siitä, miten vielä kaksi vuotta sitten on tarvittu isän rahoitusta harrastukseen ja nyt ollaan tilanteessa, missä rahaa tulee sisään ovista ja ikkunoista, Leppänen kertoi haastattelussa.

Voit katsoa haastattelun kokonaisuudessan Maikkarin sivuilta tämän linkin kautta.

Suosittelemme myös:
Liigassa liikehdintää – Niklas Bäckström ja Markus Ruusu vaihtoivat maisemaa