Eetu Sopanen, 21, joutuu lopettamaan uransa – ”Mahdotonta jatkaa ammattilaiskiekkoilijan uraa”

Eetu Sopanen joutuu lopettamaan uransa ammattilaiskiekon parissa. Miehellä on ikää vasta 21 vuotta.
Eetu Sopanen joutuu lopettamaan uransa ammattilaiskiekon parissa. Miehellä on ikää vasta 21 vuotta.

Vasta 21-vuotias puolustaja, Eetu Sopanen, joutuu lopettamaan uransa ammattilaiskiekkoilun parissa, kiitos vakavan loukkaantumisen.

Kuopiosta kuului hetki sitten surullisia uutisia, kun seuralla oli tiedotettavaa. Tällä kertaa kyse ei ollut uudesta pelaajahankinnasta tai muusta vastaavasta, vaan puolustaja Eetu Sopasen uran päättymisestä.

Vasta 21-vuotias Sopanen joutui 10.11.2016 pelatussa ottelussa SaiPaa vastaan törmäyskurssille ja lopulta hän kaatui omaa joukkuetoveriaan päin. Tämän yhteydessä Sopanen tuli heikosti alas ja hän piteli välittömästi niskaansa. Sopanen ei ole voinut harjoitella tämän jälkeen täysipainoisesti.

Kuopiossa käytettiin kaikki keinot, että Sopanen saisi vielä jatkaa uraansa, mutta mitään ei ollut enää tehtävissä.

– Nyt voisi jo todeta, että pitää käydä todella syvissä vesissä ponnistaakseen ylöspäin. Käänsimme kaikki mahdolliset kivet ja lukuisista yrityksistä huolimatta oli täysin mahdotonta jatkaa ammattilaiskiekkoilijan uraa, Eetu Sopanen kertoi KalPan verkkosivuilla.

Sopanen myös paljasti, että vamma ei vaikuta pelkästään pelaamiseen, vaan myös jokapäiväiseen elämään.

– Yli vuosi on jo taisteltu ja tämä oli ainoa jäljellä ollut ratkaisu

Tulevaisuus tuo kuitenkin tullessaan uusia haasteita, vaikka hän joutuikin ripustamaan hokkarit naulaan. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että ura jääkiekon parissa olisi ohi, sillä haluja olisi,  esimerkiksi vaikka nyt sitten penkin taakse.

– Alamme yhdessä hoitavien tahojen kanssa selvittämään erilaisia jatkokoulutusmahdollisuuksia. Vamma ei tällä hetkellä kuitenkaan anna mahdollisuutta täysipäiväiseen opiskeluun, joten täytyy tarkasti miettiä, että mitä pystyn tekemään. Kova halu olisi kuitenkin tulevaisuudessa työskennellä vielä urheilun ja etenkin jääkiekon parissa.

Lue KalPan tiedotus kokonaisuudessaan TÄÄLTÄ.

Lisää Liiga-uutisia löydät TÄSTÄ.