VIDEO: Superlupaus Elias Pettersson ratkaisi finaalipaikan upealla maalilla

Superlupaava Elias Pettersson ratkaisi finaalipaikan upealla osumalla jatkoerässä.
Superlupaava Elias Pettersson ratkaisi finaalipaikan upealla osumalla jatkoerässä.

Växjön vasta 19-vuotias superlupaus Elias Pettersson ratkaisi finaalipaikan upealla osumalla. Finaaleissa Växjö kohtaa joko Skellefteån tai Djurgardenin.

Växjö Lakersin kausi on ollut todellinen tuhkimotarina. Ensinnäkin se pelasi CHL:n finaaleissa, mutta täällä se sai kuokkaan JYP:ltä. Växjö ei kuitenkaan himmaillut tahtiaan, vaan nyt se pelasi itsensä SHL:n finaaleihin. Se löi välierissä Malmön tyylipuhtaasti otteluvoitoin 4-0.

Finaaleissa Växjö tulee saamaan vastaansa joko Skellefteån tai Djurgårdenin. Ottelusarjan voitot ovat tällä hetkellä Skellefteån hyväksi lukemissa 2-1.

Växjön finaalipaikka ottelusarjan neljännessä ottelussa ei missään nimessä tullut helpolla, sillä koska kamppailun varsinainen peliaika päättyi lukemiin 1-1.

ÄLÄ UNOHDA:
Nyt hemmotellaan Liigan ystäviä – Unibetilta tarjolla VIP-aitio välieriin!

Tässä vaiheessa kirkkaimmalle jalustalle nousi Växjön superlupaus Elias Pettersson, joka varattiin Vancouver Canucksin toimesta viime kesän draftin viidentenä pelaajana. Pettersson jäi korkeasta varausnumerostaan huolimatta kasvamaan korkoa SHL:ään, mikä on koitunut Växjön suureksi hyödyksi.

Pettersson teki tällä kaudella 44 runkosarjaotteluun 24 maalia ja yhteensä 56 tehopistettä. Pudotuspeleissä hänen tilillään on sen sijaan yhdeksästä ottelusta yhdeksän tehopistettä (4+5).

Mutta se ratkaiseva välierä. Pettersson nimittäin laittoi hommat pakettiin todella tyylillä. Kun jatkoerää oli pelattu noin kymmenen minuuttia, sai ruotsalaislupaus kiekon Malmön vasemman aloitusympyrän kohdalla. Ensiksi hän vei Malmö-vahti Jonas Gunnarssonin aivan pullakahville, minkä jälkeen hän siirsi kiekon rystypuolellaan verkon perukoille.

Näin ollen Växjö jatkaa kauttaan finaaleihin saakka. Seura on juhlinut SHL:n mestaruutta kerran aiemmin, mikä tapahtui kaudella 2014-15.

Jos et saa twiittiä näkyviin, löydät sen myös täältä.

Suosittelemme myös:
IL: Rasmus Ristolainen ei tule MM-kisoihin – pelasi loppukauden loukkaantuneena

RUOTSIN PARASTA JÄÄKIEKKOA VOIT KATSOA TÄÄLTÄ.