Emil Oksanen Memorial Cupin finaaliin! Historiassa vain neljä suomalaisvoittajaa

Suomalaishyökkääjä Emil Oksanen ja Regina Pats marssivat viime yönä Memorial Cupin finaaliin.
Suomalaishyökkääjä Emil Oksanen ja Regina Pats marssivat viime yönä Memorial Cupin finaaliin. Kuva: Getty Images

Suomalaislaituri Emil Oksanen pelaa tänä vuonna Kanadan juniorisarjojen mestaruusottelu Memorial Cupissa. Kyseessä on suomalaisittain nouseva trendi.

Kanadan juniorisarjat olivat pitkään suomalaisittain todella hiljaista seutua. Tästä kertoo pelkästään se, että pitkän aikaa Veli-Pekka Kinnunen sekä Anssi Melametsä olivat ainoat suomalaiset Memorial Cup -voittajat, kun kaksikko voitti arvostetun pystin vuonna 1979.

Viime aikoina OHL:ään, WHL:ään sekä QMJHL:ään on ollut vetoa myös suomalaispelaajien osalta ja tämä on näkynyt myös suomalaisten mestaruuksissa. Nimittäin Olli Juolevi voitti Memorial Cupin vuonna 2016 ja Julius Nättinen viime kauden päätteeksi.

[box type=’info’]

Älä missaa näitä!

[/box]

Nyt listalle on mahdollisuus saada myös viides nimi, sillä Emil Oksasen edustama Regina Pats voitti viime yön semifinaalissa Hamilton Bulldogsin maalein 4-2. Tämä tarkoitti samalla sitä, että Oksasella on mahdollisuus voittaa himoittu junioripalkinto itselleen.

Pats tulee kohtaamaan finaaliottelussa QMJHL:n Acadie-Bathurst Titanin, joka voitti turnauksen alkusarjan. Kyseinen kamppailu pelataan sunnuntain ja maanantain välisenä yönä.

Regina on turnauksessa mukana siitä syystä, että se isännöi tämän vuoden Memorial Cupia. Patsin, Titanin ja Bulldogsin lisäksi turnauksessa pelasi WHL:n Swift Current Broncos, joka hävisi jokaisen alkusarjaottelunsa.

19-vuotias Oksanen pelaa ensimmäistä kauttaan Pohjois-Amerikan kaukaloissa. Hänellä ei ole NHL-varausta. Oksanen pelasi tällä kaudella 58 runkosarjaottelua, joissa hän iski 16 maalia ja yhteensä 48 tehopistettä.

Suosittelemme myös:
KUVA: Patrik Laineen parta ja tukka lähtivät – viikset jäi!