Ennakko jääkiekon MM-kisoihin 2021

Lätkän MM-kisat pyörähtävät käyntiin tänä viikonloppuna Latviassa ja hallitseva Maailmanmestari Suomi aloittaa urakkansa lauantaina. Erikoisjärjestelyin toteutetut MM-kisat pelataan kuplamallilla ja ilman yleisöä, mutta kisakatsomot ympäri Suomen täyttynevät normaaliin malliin. Myös Accuscore on tuttuun tapaan mukana menossa alusta loppuun saakka, vaikka tällä kertaa analyysit toteutetaan etänä ja televisiokuvan välityksellä.

Lätkän MM-kisat: osallistu skabaan ja voita 500€!

Samat vanhat suosikit

Vaikka korona on sekoittanut monien kansallisten sarjojen asetelmia, MM-kisoissa marssijärjestys ei juurikaan ole muuttunut. Jääkiekon mahtimaat Venäjä, Kanada, Ruotsi, Suomi, Tshekki ja USA taistelevat jälleen kerran kärkipaikoista, haastajinaan Sveitsi, Saksa ja Slovakia. Entisen itäblokin Latvia, Valko-Venäjä ja Kazakhstan sekä pohjoiset kilpakumppanit Norja ja Tanska ovat jämähtäneet nousukuntoisten haastajien taakse, mutta ovat silti edellä jääkiekon lilliputteja Italiaa ja Iso-Britanniaa.

Coolbetin MM-kisojen voittajavedossa kärkisijaa pitää oikeutetusti hallussaan Venäjä, jonka kerroin on 3.80 (26.3%). Tällä kertaa Venäjä ei loista NHL-tähtipelaajilla, vaan koostuu lähinnä tasonsa KHL:ssä osoittaneista pelaajista. Kokoonpanojen ja tilastojen perusteella Venäjä onkin kilpakumppaneitaan edellä ja myös Accuscoren simulaatioissa todennäköisin voittaja, mutta vain noin 19% todennäköisyydellä.

Venäjän kovimmiksi haastajiksi kerrointen perusteella nousevat Tshekki ja Kanada, kertoimilla 5.30 (18.9%) ja 5.50 (18.2%). Tshekin kärki koostuu sekä NHL että KHL pelaajista, joilla varmasti riittää virtaa ja näyttöhaluja kansainvälisillä kentillä. Joukkueessa on kuitenkin paljon kysymysmerkkejä, sillä Tshekin Extraligan pelaajiston taso MM-kisoissa on vaikeasti ennustettavissa. Accuscoren simulaatioissa Tshekki kuuluu suosikkeihin, mutta ei aivan yhtä suurella todennäköisyydellä kuin kertoimien perusteella. Simulaatioissa Tshekki etenee päätyyn asti 15.0% todennäköisyydellä. Kanada puolestaan lähtee kisoihin selvästi totuttua nimettömämmällä joukkueella, mutta taso on tietenkin kova kautta linjan. Nuoret ja nälkäiset pelaajat antavat varmasti kisoissa kaikkensa, mutta eurooppalaisilla joukkueilla on parempi tuntuma MM-kiekon rytmiin – Kanada onkin Accuscoren simulaatioissa selkeästi kertoimiaan heikompi ja voittaa kultaa vain 13% todennäköisyydellä.

Lue loput blogista ja tsekkaa pelivihjeet kisoihin tästä!

LYÖ VETOA!