Erik Karlssonin alku San Josessa hankala – +/- -tilasto karmeaa katseltavaa

Erik Karlsson teki viime yönä koko vuosituhannen ennätyksen.
Erik Karlsson teki viime yönä koko vuosituhannen ennätyksen.

Erik Karlssonin alku San Jose Sharksin riveissä on ollut erityisen hankala. Maalitili on yhä avaamatta ja tehotilasto on karmeaa katseltavaa.

San Jose Sharks suoritti loppukesästä kovan luokan kaappauksen, kun se hankki vaihtokaupan myötä riveihinsä Erik Karlssonin. Moni oli ja on yhä edelleen sitä mieltä, että Ottawa Senators otti treidissä pahasti takkiin, mutta toistaiseksi Karlssonin alku San Josessa on ollut oletettua hankalampi.

Karlsson on pelannut Sharksin riveissä nyt kymmenen kamppailua, joissa hän on kerännyt tililleen kuusi syöttöpistettä. Saldo ei missään nimessä ole heikko, mutta ongelmana on se, että maaleja ei ole vielä syntynyt.

Kausi on toki nuori ja mitä tahansa voi tapahtua, mutta tietyllä tapaa Karlssonin startti Kaliforniassa on herättänyt pientä huolta. Kuudesta pisteestä neljä on syntynyt ylivoimalla, joten kymmenen ottelun aikana Karlsson on tehnyt vain kaksi pistettä tasaviisikoin pelatessa.

Lisäksi Karlsson on epäonnistunut omassa kenttäpäädyssä rankalla kädellä. Ruotsalaispuolustajan tehotilasto kauden ensimmäisistä kamppailuista on -8, ja ainoastaan Anthony Manthalla (-12), Thomas Vanekilla (-9) sekä Alex Pietrangelolla (-9) kyseinen tilastosarake on heikompi kuin Karlssonilla.

[box type=’info’]

Älä missaa näitä!

[/box]

Lisäksi on todettava, olkoot syy mikä tahansa, että Karlssonin peliaika viime aikoina on huidellut alle 25 minuutissa. Neljän edellisen kamppailun peliajat ovat: 20:59, 23:11, 24:56 sekä 25:23. Lukemat eivät missään nimessä ole heikot, mutta normaalisti ruotsalaisen peliajat ovat huomattavasti tätä korkeammalla.

Ennen kuin joku ehtii huutamaan väliin, että tällä kertaa Karlsson joutuu jakamaan vastuun Brent Burnsin kanssa, teille sanon; Karlsson sai rutkasti enemmän vastuuta myös San Josessa kauden ensimmäisten pelien aikana.

Olen edelleen vankasti sitä mieltä, että Karlsson on heittämällä yksi NHL:n parhaita puolustajia, ellei paras. Tällä hetkellä suunta on vain ollut alaspäin, joskin kyse on mitä todennäköisimmin pienestä kuopasta matkan varrella.

Suosittelemme myös:
St. Louisin valmentaja rehellisenä – ”Työpaikkani pitäisi olla nyt vaarassa”

Karlssonin tilastot löydät täältä.