Nyt se on varmaa! Erkka Westerlund lähtee KHL-seura Ufasta

Erkka Westerlund ei jatka ensi kaudella Salavat Yulaev Ufan valmentajana.
Erkka Westerlund ei jatka ensi kaudella Salavat Yulaev Ufan valmentajana. Kuva: Getty Images

Vuoden mittaisen tauon jälkeen takaisin KHL-valmentajaksi palannut Erkka Westerlund ei jatka Salavat Yulaev Ufan päävalmentajana enää ensi kaudella.

Erkka Westerlund valmensi Helsingin Jokereita KHL:ssä kaudet 2014-16, kunnes väistyi sivuun ja päästi Jukka Jalosen niin sanotusti puikkoihin, vetäytyen itse sivuun valmennushommista. Sapatti jäi kuitenkin vain yhden kauden mittaiseksi, sillä hän päätti palata KHL:ään ja solmi valmentajasopimuksen Salavat Yulaev Ufan kanssa.

Westerlund luotsasi Ufan runkosarjassa KHL:n läntisen konferenssin kakkoseksi ja se lähti yhtenä ennakkosuosikkina pudotuspeleihin. Heti ensimmäisellä kierroksella se ajautui kuitenkin vaikeuksiin Avangard Omskin kanssa ja jatkopaikka irtosi vasta siinä kuuluisassa seitsemännessä ottelussa.

Samat sanat pätivät myös toiseen pudotuspelikierrokseen. Ufa oli itse asiassa viiden pelatun ottelun jälkeen enää voiton päässä jatkopaikasta, mutta se hävisi kaksi viimeistä otteluaan Traktor Chelyabinskille ja putosi jatkosta voitoin 3-4.

Välittömästi pettymyksen jälkeen käynnistyi huhumylly Westerlundin potkuista. Sellaisia ei kuitenkaan koskaan varsinaisesti tullut, joskin Ufa ilmoitti aivan hetki sitten, ettei ”professori” jatka seuran peräsimessä enää ensi kaudella.

[box type=’info’]

Älä missaa näitä!

[/box]

Seuran tiedotteessa ratkaisua kommentoitiin lyhyesti:

– Salavat Yulaev Ufa ja Erkka Westerlund ovat tehneet yhteistuumin päätöksen siitä, että osapuolien yhteistyö päättyy. Haluamme kiittää Erkka Westerlundia kaikesta siitä työstä, jonka hän on seuran eteen tehnyt, ja toivottaa hänelle onnea ja menestystä jatkoon.

61-vuotiaan Westerlundin on uumoiltu jo useampaan otteeseen päättäneen valmennusuransa, mutta kerta toisensa jälkeen hän on tarttunut pienten taukojen jälkeen uusiin haasteisiin.

Westerlund on yksi kaikkien aikojen suomalaisvalmentajista, jollei jopa se kaikkein paras, ja hän onkin tuonut Leijonien kautta Suomelle peräti yhdeksän erilaista arvokisamitalia, kun otetaan huomioon myös juniorimaajoukkueet. Nähtäväksi jää, oliko tämä hänen viimeinen palveluksensa jääkiekolle valmentajan roolissa.

KHL:n pudotuspelikaavion löydät TÄÄLTÄ.

Suosittelemme myös:
Nyt hemmotellaan Liigan ystäviä – Unibetilta tarjolla VIP-aitio välieriin!