Espoo United hakeutuu konkurssiin – ”Totean, että emme onnistuneet tässä”

Espoo United ehti pelata Mestiksessä kahden kauden ajan.
Espoo United ehti pelata Mestiksessä kahden kauden ajan.

Kaksi vuotta sitten suoraan paikan Mestiksestä saanut Espoo United hakeutuu omistaja Jussi Salonojan mukaan konkurssiin.

Espoo Unitedin taru tulee päätökseensä ennen kuin se ehti edes kunnolla alkaa. Seuran omistava Jussi Salonoja kertoi nimittäin tänään julkaistussa seuran tiedotteessa, että hän on jättänyt käräjäoikeudelle konkurssihakemuksen.

– Kaksi vuotta sitten keväällä Jääkiekko Espoo Oy:n konkurssin yhteydessä päätin vielä kerran lähteä tukemaan espoolaista jääkiekkoa ja sitouduin tukemaan toimintaa. Totean, että emme onnistuneet tässä, Salonoja toteaa.

– Olen päättänyt jättää yhtiötä koskevan konkurssihakemuksen Espoon käräjäoikeudelle. Pahoittelemme suuresti kaikkien niiden tahojen puolesta, joilla on tällä hetkellä avoimia saatavia yhtiöltä.

Uutisia Unitedin surullisesta taloustilanteesta ollaan jouduttu lukea pitkin vuotta ja seuralla on ollut niin valtava määrä laskuja rästissä, että pahimmillaan esimerkiksi joukkueen kotihalli jouduttiin sulkea tilapäisesti; työntekijät ovat joutuneet pahimmillaan työskennellä jopa ilman sähköä, kun sähkölaskua ei oltu maksettu.

Espoo United sai poikkeuksellisesti lisenssin Mestikseen kaudeksi 2016-17. Päätös perustui siihen, että seura otti niin ikään konkurssiin ajautuneen Liiga-seura Espoo Bluesin paikan.

MUISTA MYÖS:
Ruotsi – Suomi -KISA! Lähimmäksi veikanneelle 50€ pelirahaa

Ensimmäisellä Mestis-kaudellaan Espoo United voitti pronssia, mutta samaan aikaan seura teki valtaisat 1,7 miljoonan euron tappiot. Päättyneellä kaudella espoolaisryhmän matka tyssäsi Mestiksessä jo runkosarjaan.

Unitedin alaisuudessa toimii myös miesten Korisliiga-seura. Lisäksi aiemmin mukana oli myös naisten jääkiekko- ja koripallojoukkueet, jotka pelasivat pääsarjatasolla, mutta naisjoukkueistaan espoolaisseura luopui ennen sarjakauden 2017-18 käynnistymistä.

Salonojan pahoittelut maksamattomista saatavista koskettavat myös seuran pelaajia, jotka kaikki jäivät ilman maalis- ja huhtikuun palkkoja. He kuitenkin tulevat saamaan jääkiekkoilijoiden pelaajayhdistyksen puheenjohtajan Jarmo Saarelan mukaan saatavansa palkkaturvasta.

– Kun hallinto siirtyy konkurssipesän hoitajalle, hän voi nopeutetussa menettelyssä hakea työntekijöiden palkat palkkaturvasta. Ne pitäisi pystyä hoitamaan kahden viikon irtisanomisajan kuluessa. Se helpottaa pelaajien tilanne merkittävästi. Pelaajat saavat maalis-huhtikuun palkat varsin nopeasti, Saarela kertoo HS:n haastattelussa.

Suosittelemme myös:
Sami Salo varmana Petrus Palmusta – ”Tulee jonain päivänä pelaamaan Vancouverissa”