Kauppalehti: Espoo United suurissa talousvaikeuksissa – miten käy seuran jatkamisen?

Kauppalehti kertoo, että Espoo United painii talousvaikeuksien kanssa. Seura on perustettu vuonna 2016, joten tilanne on eskaloitunut pikaiseen tahtiin.

Espoo United Oy perustettiin Huhtikuussa 2016 jatkamaan konkurssiin kaatuneen Espoo Bluesin toimintaa. Seura pelasi tuolloin jääkiekon SM-Liigassa, mutta kausi 2015-16 jäi sen viimeiseksi. Blues sijoittui tuolloin Liigan viimeiseksi 59 pisteellään.

Espoolaisen jääkiekkoilun tarina sai kuitenkin jatkoa Espoo Unitedin muodossa, joka pelaa tällä hetkellä maan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla, Mestiksessä.

United joutui kuitenkin pikaiseen tahtiin talousvaikeuksiin. Nyt ahdinko on syventynyt, kertoo talouteen keskittyvä julkaisu, Kauppalehti.

[box type=’info’]

Älä missaa näitä!

[/box]

Lehden mukaan Unitedilla on valtava määrä maksuhäiriömerkintöjä sekä verovelkaa, mikä on selvinnyt seuran ensimmäisen tilikauden tilinpäätöksestä. Kauppalehden mukaan United teki ensimmäisellä tilikaudellaan, joka siis päättyi viime vuoden huhtikuussa, tappiota 1,8 miljoonaa euroa. Liikevaihto seuralla oli sen sijaan 699 000 euroa.

Seuran palkkakulut olivat sen sijaan miljoonan euron luokkaa, joten seura ei kyennyt maksamaan liikevaihtonsa myötä kokonaisuudessaan edes näitä.

Kauppalehti tietää myös kertoa, että United on velkaa liikemies Jussi Salonojan omistamille muille yhtiöille noin 1,2 miljoonaa euroa ja muille ulkopuolisille tahoille noin 720 000 euroa. Kassavaroja seuralla oli tilikauden lopussa vain 14 387 euroa.

Voit lukea Kauppalehden artikkelin kokonaisuudessaan TÄÄLTÄ.

Muista sarjoista, kuten esimerkiksi juuri Mestiksestä, pääset lukemaan lisää TÄSTÄ.