Etelä-Korea piinasi Tshekkiä, Kanada antoi myrskyvaroituksen

Etelä-Korea laittoi Tshekin olympia-avauksessaan todella ahtaalle.
Etelä-Korea laittoi Tshekin olympia-avauksessaan todella ahtaalle. Kuva: Getty Images

Olympialaisten aamu- ja iltapäiväpelit eivät tarjonneet yllätyksiä, mutta kaukana sellainen ei ollut, kun Tshekki ja kisaisäntä Etelä-Korea iskivät yhteen.

Suomi hoiti varhain aamulla alkaneessa ottelussaan Saksan 5-2-lukemin, kiitos ennen kaikkea Eeli Tolvasen huippusuorituksen sekä Leijonien ylivoimaosaamisen (lue lisää täältä).

[dropcap]T[/dropcap]oisessa aamuottelussa Ruotsi oli puolestaan tyly vastustaja Norjalle, sillä Tre Kronor marssi ottelussa tyylikkääseen 4-0-voittoon, eikä sillä ollut hätää missään vaiheessa ottelua.

Vakuuttavan voiton lisäksi huomio kiinnittyi siihen, ettei huippulupaus Rasmus Dahlin ollut mukana joukkueensa kokoonpanossa.

Tre Kronorin tehokkain pelaaja oli tehot 0+3 nakuttanut Linus Omark ja Viktor Fasth torjui nollapelinsä eteen 17 kertaa.

[dropcap]S[/dropcap]en sijaan iltapäivä tarjosikin sitten enemmän draamaa, kun Tshekki ja turnauksen isäntäjoukkue Etelä-Korea iskivät yhteen.

Cho Min-Ho järkytti paikalle saapuneita katsojia positiivisella sekä vastustajaansa negatiivisella tavalla, kun hän siirsi Etelä-Korean johtoon ajassa 7:34.

Erän jälkimmäisellä kymmenminuuttisella Tshekkien ylivoima kuitenkin puhui murhaavaa kieltään ja joukkue siirtyi Jan Kovarin ja Michal Repikin ylivoimaosumilla johtoon.

Vaikka Tshekki hallitsikin kaukalon tapahtumia selkeästi, vieden laukaukset nimiinsä muun muassa 40-18, jättiyllätys ei ollut kaukana. Joukkuella oli nimittäin Tshekin hallinnan keskellä omat paikkansa ja ottelusta tuli huippujännittävä. Lisäosumia ei kuitenkaan nähty ja Tshekki vei pisteet lukemin 2-1.

[dropcap]I[/dropcap]ltapäivän toisessa ottelussa Kanada puolestaan oli todella vakuuttava, kun se kohtasi Sveitsin. Mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä voimakkaammin hallinta siirtyi vaahteranlehtipaidoille, vaikkakin Sveitsi sai jonkinlaisen kirivaihteen aikaiseksi päätöserässä.

Kanada iski tasaiseen tahtiin maaleja, kun se karkasi avauserän ensimmäisellä kympillä 2-0-johtoon, takoi toisen erän alkuun kaksi lisää taululle ja lopulta kontrolloi päätöserässä loppulukemat 5-1.

Ennen kaikkea vaikutuksen teki joukkueen fyysinen preesens, sillä maan 11. perättäinen voitto olympialaisissa tuli pitkälti erinomaisen fyysisen pelin ansiosta, unohtamatta 66,6 prosentin teholla toiminutta ylivoimaa; oli siis NHL mukana tai ei, Kanadan vahvuudet ovat monilta osin samat.

Kanadalta löytyi ottelussa useita onnistujia: Derek Roy alusti kolme maalia, Rene Bourque sekä Wojtek Wolski osuivat kahdesti, Maxim Noreau tehtaili pisteet 1+1 ja Chris Lee syötti kaksi maalia. Joukkueen maalilla Ben Scrivens torjui 28 laukausta.

Pyeongchangin olympialaisten jääkiekkoturnauksen kotisivut löydä TÄÄLTÄ.

Suosittelemme myös:
Analyysi: Petri Kontiola hiljensi epäilijät välittömästi – kuin tehty näihin olympialaisiin