Evander Kane vaihtokaupan uhriksi? Hinta nousi älyttömyyksiin

Evander Kane vaihtokaupataan keväällä suurella todennäköisyydellä. Buffalo pyytää hänestä kuitenkin huikaisevaa hintaa.
Evander Kane vaihtokaupataan keväällä suurella todennäköisyydellä. Buffalo pyytää hänestä kuitenkin huikaisevaa hintaa.

Buffalo Sabresin Evander Kane pelaa tällä hetkellä viimeistä sopimusvuottaan, minkä vuoksi hänet on aktiivisesti yhdistetty erilaisiin siirtohuhuihin.

Buffalo Sabresin riveissä pelaava Evander Kane tunnetaan kaukaloiden todellisena raikulipoikana. Omalla tavallaan hän on myös maineensa vanki, sillä siinä missä hän pelaa uransa yhtä parasta kautta, nousevat puheet hänen elämäntyylistään aika ajoin pinnalle.

Kanella on nyt meneillään sopimuskautensa viimeinen vuosi, joten hänestä on tulossa NHL:n siirtotakarajalla lähes auttamattomasti kauppatavaraa. 26-vuotias kanadalaishyökkääjä, joka varattiin kesän 2009 neljäntenä pelaajana, on tehnyt tällä kaudella 44 otteluun komeat 16 maalia ja yhteensä 36 tehopistettä.

Kanesta tulee suurella todennäköisyydellä kevään suurin ”rental-pelaaja”, eli siis toisien sanoen jokin seura aikoo vuokrata hänet runkosarjan lopun ja playoffsien ajaksi. Kyseinen joukkue tulee myös olemaan sellainen, joka taistelee Stanley Cupin mestaruudesta. Kanen cap hit on hänen tasoiselleen pelaajalle kohtalaisen edullinen, eli 5,25 miljoonaa dollaria. Sabres joutuu luultavasti kuitenkin pidättämään osan hänen palkastaan.

Ongelmana vaihtokaupan synnyn suhteen on tällä hetkellä hänestä pyydettävä hinta. Kiekkotoimittaja Darren Dreger nimittäin kertoi TSN:n haastattelussa, että Sabres pyytää jenkkilaiturista ensimmäisen kierroksen varausvuoroa, lupaavaa pelaajaa, valmista tapausta pelaavaan kokoonpanoon sekä ehdollista varausvuoroa myöhemmille kierroksille.

Tässä vaiheessa onkin todettava, että kyseinen hinta olisi rental-pelaajasta todella kova. Kane nimittäin tekee ensi kesänä sopimuksen jonkin toisen seuran kanssa, sillä hänen erinomainen kautensa on nostanut miehen palkkapyyntöä.

NHL- ja eritoten Sabres-fanit, jotka odottavat Kanen vaihtokaupan räjäyttävän siirtotakarajalla pankin, niin teille pieni varoituksen sana; älkää odottako skenaariolta liikoja.

[box type=’info’]

Älä missaa näitä!

[/box]

Nimittäin vasta viime viikolla Kanea arvosteltiin joukkuekaverin toimesta ”itsekkääksi”, minkä lisäksi hän on tehnyt viimeiseen 15 otteluun vain kolme maalia.

Esimerkiksi Kevin Shattenkirk, jolla ei ole siviilielämässä ongelmia, ja jonka maine NHL:ssä on hyvä, kaupattiin viime kevään siirtotakarajalla Washington Capitalsiin. Vastineeksi St. Louis Blues sai hänestä ensimmäisen kierroksen varausvuoron, ehdollisen toisen kierroksen varausvuoron kesälle 2019 sekä hyökkääjät Zach Sanfordin ja Brad Malonen. Sanford on toisen kierroksen varaus vuodelta 2013 ja Malone on puhdas AHL-pelaaja.

NHL:n siirtotakaraja, eli Trade Deadline, on tänä vuonna 26. helmikuuta. Joukkueet eivät saa suorittaa treidejä enää kyseisen päivämäärän jälkeen.

Evander Kanen statseihin pääset käsiksi TÄSTÄ.

Lisää maailman parhaasta kiekkoliigasta pääset lukemaan TÄÄLTÄ.