Flyers nappasi Johnny Oduyan – sai kaksinkertaisen Stanley Cup -voittajan

Johnny Oduyan ura jatkuu ainakin loppukauden ajan Philadelphiassa.
Johnny Oduyan ura jatkuu ainakin loppukauden ajan Philadelphiassa. Kuva: Getty Images

Philadelphia Flyers lähti vahvistamaan alakertaansa, kun se kiinnitti ruotsalaisen Johnny Oduyan ilmaiseksi puolustukseensa.

Johnny Oduyan uran jatkuminen Ottawa Senatorsissa oli jo pidempään hyvin epätodennäköistä, kun kanadalaisseura aloitti tyhjennysmyyntinsä. Lopulta kanadalaisseura asetti hänet waiver-listalle ja sieltä ruotsalaispuolustajan nappasi ilmaiseksi riveihinsä Philadelphia Flyers.

Flyers taistelee tällä hetkellä tiukasti Metropolitan-divisioonan voitosta ja Oduyan hankinnalla se toi lisää syvyyttä, sekä ennen kaikkea kokemusta, nuoreen puolustukseensa.

Samalla Philadelphiaan saapui melkoinen määrä myös voittamisen kulttuuria, sillä Oduya oli voittamassa kahta Chicago Blackhawksin 2010-luvulla voittamista kolmesta Stanley Cupista. Hän pääsi nostamaan himoitun kannun käsivarsilleen vuosina 2013 ja 2015.

[box type=’info’]

Älä missaa näitä!

[/box]

Viime vuosina 32-vuotias konkari on vaihtanut tiuhaan osoitetta, sillä hän jätti Chicagon taakseen kesällä 2015, pelasi puolitoista kautta Dallas Starsissa, palasi kesken viime kauden takaisin Chicagoon ja allekirjoitti viime kesänä yksivuotisen sopimuksen Senatorsin kanssa.

Johnny Oduyan pelimäärä kuluvalta kaudelta on toistaiseksi 51 ja pelaamissaan otteluissa hän on tehnyt pisteet 4+4. Lisäksi hänen tehotilastonsa on +2, vaikka Senators on ollut yksi kauden heikoimmista joukkueista.

Kaiken kaikkiaan Flyers on Oduyan NHL-uran seitsemäs seura, mikäli Atlanta Thrashers ja Winnipeg Jets erotellaan toisistaan. Urallaan kokenut ruotsalainen on pelannut 849 runkosarjaottelua pistein 41+149=190. Pudotuspeliotteluita hänellä on tilillään 106 kappaletta tehoin 6+22=28.

Flyers puolestaan menetti puolustaja Mark Altin waiver-listan kautta Colorado Avalancheen.

Oduyan uratilastot löydät TÄÄLTÄ.

Tätä et löydä muualta Suomesta – kaikki NHL:n siirrot:
Liveseuranta: NHL Trade Deadline 2018