Vegas ja Columbus ryöstivät jälleen – Golden Knights voiton päässä jatkopaikasta

Vegas Golden Knights on enää vain voiton päässä Läntisen konferenssin semifinaaleista.
Vegas Golden Knights on enää vain voiton päässä Läntisen konferenssin semifinaaleista.

Vegas Golden Knights onnistui kaatamaan Los Angeles Kingsin maalin erolla jo kolmannen kerran putkeen ja on enää voiton päässä jatkopaikasta.

Monet uskoivat, että Vegas Golden Knightsin eväät olisivat olleet syödyt uskomattomalla tavalla ja reippaasti yli odotuksien sujuneen runkosarjan myötä.

Joukkue on kuitenkin osoittanut pudotuspelien 1. kierroksella, ettei näin ole, sillä se on asettanut Los Angeles Kingsin selkä seinää vasten kolmessa ottelussa: Golden Knights on voittanut kaikki kohtaamiset maalin erolla ja näin ollen sarja on katkolla sille ensimmäistä kertaa tiistain ja keskiviikon välisenä yönä Suomen aikaa.

Viime yön ottelussa Golden Knights oli pitkään tappiolla, kun isäntien Alex Iafallo oli vienyt Kingsin 1-0-johtoon ajassa 13:14. Ottelun toinen erä oli maaliton ja vasta ajassa 46:10 vieraat onnistuivat rikkomaan kuparisen, kun Cody Eakin ohitti Jonathan Quickin.

Ottelu näytti etenevän vääjäämättä kohti jatkoerää – aivan kuten edeltävä ottelu – mutta ajassa 54:23 käynnistyi 21 sekunnin jakso, jonka aikana Golden Knights laittoi pelin pakettiin: ensiksi James Neal vei vieraat johtoon ja vain hetkeä myöhemmin William Karlsson iski taululle 3-1-lukemat.

Mikäli yllä oleva video ei näy, voit katsoa sen myös TÄÄLTÄ.

Kingsin Anze Kopitar toi vielä ajassa 57:56 kuninkaalliset maalin päähän, mutta se ei riittänyt ja näin ollen ottelusarja on siis katkolla Golden Knightsille, kuten todettua.

Yksi vieraiden sankareista oli ottelussa 37 laukausta pysäyttänyt Marc-Andre Fleury. Isäntien Jonathan Quickille torjuntoja kirjattiin 23.

Capitals suli totaalisesti

Washington Capitals hävisi ensimmäisen ottelunsa Columbus Blue Jacketsille jatkoerässä, vaikka se saikin otteluun kahden maalin johtoaseman. Samat olivat sanat myös tällä kertaa, kun joukkue johti ottelua 2-0 ja 3-1, mutta nöyrtyi lopulta 4-5-jatkoerätappioon – kotikaukalossaan.

Ottelussa maalinteon aloitti Jay Beagle ajassa 2:12 ja reippaat kymmenen minuuttia myöhemmin Alexander Ovechkin iski 2-0-lukemat ylivoimalla. Cam Atkinson kavensi avauserän lopulla, mutta Ovechkin osui jälleen erikoistilanteen aikana, pysäyttäen kellot aikaan 24:09.

Capitalsin totaalinen sulaminen käynnistyi ottelun puolivälin tuntumassa: ensiksi Josh Anderson kavensi ajassa 28:49, reippaat kaksi minuuttia myöhemmin Atkinson toi ylivoimalla vieraat tasoihin ja Zach Werenski iski Blue Jacketsin 4-3-johto-osuman erän toiseksi viimeisellä peliminuutilla.

Capitals joutui siis ottelussa takaa-ajajaksi ja se dominoikin päätöserää ylivoimaiseen tapaan, vieden erän laukaukset nimiinsä 21-5. Lopulta tasoitusosuma syntyi aikaan 56:25, kun T.J. Oshie onnistui ohittamaan ylivoimalla Sergei Bobrovskyn.

Karu totuus iski kuitenkin vasten Capitals-pelaajien kasvoja jatkoerässä: huolimatta pelin hallinnasta, vieraat iskivät jälleen kerran ratkaisun jatkoerässä ja karkasivat ajassa 72:22 syntyneellä Matt Calvertin maalilla ottelusarjassa jo 2-0-johtoon.

Isänniltä John Carlson teki ottelussa tehot 0+3. Kahden pisteen iltaa viettivät Ovechkin (2+0), Oshie (1+1) ja Nicklas Bäckström (0+2). Vieraiden tehokkaimmat olivat Werenski (1+2), Anderson (1+1), Seth Jones (0+2) ja Artemi Panarin (0+2). Blue Jacketsin maalilla Bobrovsky torjui 54 kertaa, kun isäntien Philipp Grubauerin ja Braden Holtbyn yhteistorjuntamäärä oli 25.

Suosittelemme myös:
VIDEO: Mikko Koivu ja Mikael Granlund tehoilivat – Grannylta huikea spin-o-rama-syöttö