Liiga tiedotti: Kärppien Hakanpää selvisi Haatajan ajelusta ilman pelikieltoa

Liiga tiedotti: Kärppien Hakanpää selvisi Haatajan ajelusta ilman pelikieltoa

Oulun Kärppien puolustaja Jani Hakanpää ei kärsi pelikieltoa Juha-Pekka Haatajaan kohdistuneesta taklauksesta HIFK:n tehtyä tilanteesta tutkintapyynnön.

Liiga tiedotti tänään aamupäivällä, että Kärppä-peluri Jani Hakanpäälle ei tuomita pelikieltoa IFK:n Juha-Pekka Haatajaan maanantaina kohdistuneesta niitistä.

26-vuotias Hakanpää lanasi maanantain HIFK-Kärpät -välieräottelussa helsinkiläisten J-P Haatajaa pahannäköisesti, mutta ei saanut tilanteesta ulosajoa. HIFK laati tapahtuneesta tutkintapyynnön Liigalle ja nyt Liiga on tehnyt päätöksensä.

[box type=’info’]

Älä missaa näitä!

[/box]

Liiga kommentoi kurinpitopäätöksessään tilannetta näin:

Kurinpitodelegaatio toteaa, että ottelun videotallenteen ja erityisesti tilannetta ylhäältä päin kuvanneen maalikameran perusteella Hakanpään ja Haatajan välisessä kontaktissa ei tapahdu Haatajan päähän kohdistuvaa kontaktia. Delegaatio toteaa, että Hakanpään taklaus kohdistuu Haatajan vartalon oikeaan olkavarteen ja tämän kontaktin yhteydessä Haatajan kypärä heilahtaa. Koska Hakanpää ei aiheuta kontaktia Haatajan päähän, kyse ei ole päähän kohdistuneesta taklauksesta.

Liigan kurinpitopäätöksen voit lukea kokonaisuudessaan TÄSTÄ. Hakanpään töötin Haatajaan voit katsoa TÄSTÄ LINKISTÄ.

HIFK:n ja Kärppien välinen playoff-sarja jatkuu tänään klo 18.30 Oulun Energia Areenalla. Sarja on tasatilanteessa 2-2.

Välierien ja mitalipelien otteluohjelman sekä aikataulun voit ottaa haltuusi TÄSTÄ.

Suosittelemme myös:
MM 2018: Nyt on kova – Patrick Kane nimettiin USA:n kapteeniksi!