Klassikkovideo: Hannu Jortikka Urheiluruudussa vuonna 1999 – tuomarit saavat kuulla kunniansa

Edellispäivänä 64 vuotta täyttänyt Hannu Jortikka on hurjalla päällä vuonna 1999 ilmestyneessä Urheiluruudun klassikkopätkässä.

Nuori Hannu Jortikka oli TPS:n dynastian kasvot 2000-luvun taitteessa. TPS voitti Jortikan alaisuudessa kolme mestaruutta peräkkäin vuosina 1999-2001.

Tulisieluinen valmentaja ei säästellyt sanojaan sättiessään välillä tuomareita ja välillä pelaajiaan. Jortikan räväkkä tyyli herätti sekä naurua että pelkoa kanssaeläjien ja vierestä seuranneiden keskuudessa.

Nykyisin muun muassa Radio Rockin juontajana tunnetuksi tullut Harri Moisio teki Urheiluruudulle vuonna 1999 jutun nuoresta Jortikasta, joka oli noussut kansan huulille omintakeisella tyylillään.

Jutussa käsitellään kahta ottelua, joissa Jortikan intensiivisestä palautteesta osansa saavat otteluiden tuomarit. Toisessa Jortikalle tuomitaan toimitsijakieltoa ja toisessa hänet heitetään pihalle kesken ottelun turhan räväkästä palautteesta.

”Älä tule tuolla baareissa enää kertaakaan puhumaan mistään vaihtelusta tai yhteistyöstä. Ei ole enää mitään tämän jälkeen. Pelle!” Jortikka vaahtoaa kirosanojen kera Tappara-ottelun jälkeen päätuomari Pekka Haajaselle.

Nuori Hannu Jortikka elementissään

Mikäli video ei näy, voit katsoa sen TÄSTÄ!


KATSO MYÖS: Henrik Lundqvistilta valitettava uutinen – sydänvaivat estävät pelaamisen