Harri Säteri debytoi NHL:ssä! Florida kärsi rökäletappion, suomalainen vaihdettiin maalille kahdesti

Harri Säteri debytoi NHL:ssä, kun Florida Panthers kärsi 5-1-tappion Minnesota Wildia vastaan.
Harri Säteri sai tililleen NHL-debyyttinsä.

Florida Panthersin suomalaisvahti Harri Säteri sai vihdoin tililleen NHL-debyytin, kun floridalaisseura hävisi Minnesota Wildille lukemin 5-1.

Panthersin Minnesotan reissusta ei jäänyt jälkipolville kerrottavaa, sillä kotijoukkue Wild oli äärimmäisen tyly isäntä. Se oli kuitenkin suomalaisvahti Harri Säterille iso kamppailu, sillä hänen pitkä odotuksensa päättyi vihdoin.

Säteri nimittäin lähti koittamaan onneaan Pohjois-Amerikkaan jo kaudella 2010-11, kun hän pelasi seitsemän runkosarjaottelua AHL-seura Worcester Sharksin riveissä. Vihdoin viime yönä 28-vuotias suomalaisvahti sai tililleen uransa ensimmäisen NHL-kamppailun.

Säteri vaihdettiin maalinsuulle toisen erän puolivälin tuntumassa, kun James Reimer joutui törmäyskurssille Wildin Mikael Granlundin kanssa. Säteri pelasi vielä tässä vaiheessa vain 3:26 minuuttia, torjuen seitsemän laukausta kahdeksasta. Hän siis päästi selkänsä taakse yhden osuman.

Tämän jälkeen Reimer palasi maalinsuulle loppuerän ajaksi, mutta Säteri vaihdettiin takaisin luukulle toisella erätauolla. Suomalaisen saldoksi jäi lopulta 13 torjuntaa ja yksi päästetty maali. Hänen torjuntaprosenttinsa oli 92,9.

– Säterille oli tärkeää saada vihdoin peliminuutteja. Ajattelin asiaa jo aiemmin, että meneillään olevan vieraskiertueen aikana me saatamme saada hänelle peliaikaa. Reimer on pelannut paljon, mutta oli hienoa nähdä Harrin pelaavan. Ei tietenkään näissä olosuhteissa, mutta hän esiintyi hienosti ja se oli mukava nähdä, Panthersin päävalmentaja Bob Boughner kertoi NHL:n verkkosivuilla.

Säteri on onnistunut vakuuttamaan valmennuksen myös pukukopin puolella, sillä hän sai tämän suhteen Boughnerin estottomat kehut. Hän myös harmitteli joukkueen suorittamista hänen ensimmäisen ”stinttinsä” aikana.

– Harri on ollut kuin sotilas ja loistava joukkuekaveri muille. Hän on tehnyt paljon töitä, mutta sitten päästämme kahdeksan vetoa omaa maalia kohti, kun hän pääsi kentälle. Sitä en voi hyväksyä.

Säteri palasi Pohjois-Amerikkaan täksi kaudeksi. Viimeiset kolme sesonkia hän on pelannut KHL:ssä, Vityaz Podolskin riveissä.

Lisää maailman parhaasta kiekkoliigasta voit lukea NHL-osiostamme.

Säterin tilastoihin pääset käsiksi TÄÄLTÄ.