Harri Säterille NHL-uran avausvoitto – ”Vihdoin olen tässä pisteessä”

Harri Säterille merkattiin vierasottelussa NY Islandersia vastaan hänen NHL-uransa avausvoitto.
Harri Säterille merkattiin vierasottelussa NY Islandersia vastaan hänen NHL-uransa avausvoitto. Kuva: Getty Images

Florida Panthersissa tilapäisesti ykkösvahdin asemaa kantavalle Harri Säterille NHL-uran ensimmäinen voitto maistui enemmän kuin makoisalta.

Harri Säterille matka on ollut pitkä, mitä tulee ensimmäisen NHL-voiton saalistamiseen. Hän nimittäin pelasi ensimmäiset ottelunsa ammattilaisena Pohjois-Amerikassa jo kaudella 2010-11, mutta joutui odottaa pelkästään NHL-uransa ensimmäistä ottelua aina tähän kauteen saakka.

– Vihdoin olen tässä pisteessä, hymyileväinen Säteri kommentoi NHL-uransa ensimmäistä voittoaan Fox Sports Floridalle.

Luonnollisesti suomalaisvahti sai haltuunsa ottelun tauottua pelikiekon ensimmäisen voittonsa kunniaksi, mutta aina niin hyväntuulisella suomalaisella ei ollut vielä sen suurempia suunnitelmia ”muistoesineensä” varalle.

– En tiedä vielä, Säteri nauroi haastattelijalle.

Isot kiitokset lähtivät puolustukselle

Viime yönä Harri Säterille kirjattiin jo hänen uransa viides NHL-ottelu, sillä hän toimii tällä hetkellä Panthersin ykkösvahtina, kun sekä Roberto Luongo että James Reimer ovat sivussa loukkaantumisten vuoksi.

28-vuotias maalivahti loisti voitokkaassa ottelussa New York Islandersia vastaan, pysäyttäen joukkueensa 4-1-vierasvoitossa 32 voittoa ja antautuen vasta päätöserässä, mutta siitä huolimatta hän siirsi kehut joukkuekavereidensa suuntaan.

– He pelasivat loistavasti ja tämä oli loistava 60 minuutin ottelu. Me teimme heitä kovemmin töitä, puolustuksemme oli mahtava tänään ja heidän takanaan oli hauska pelata.

[box type=’info’]

Älä missaa näitä!

[/box]

Säteriltä udeltiin myös sitä, mitä hän on mieltä Islandersin kotihallina toimivan Barclay’s Centerin valaistuksesta sekä todella tummista katsomoista, sillä halli on kerännyt kritiikkiä näiltä osin.

– En mieti sitä, miltä halli näyttää, kun pelaan, mutta onhan siellä pimeää. Katsomot ovat mustat, joten välillä kadotat kiekon, kun se lähtee korkeuksiin. Mutta se oli ihan ok.

Säterin torjuntaprosentti tässä kohtaa NHL:ssä on vielä hieman vaatimaton 89,87, mutta tärkeintä on se, että suunta on oikea.

Ottelun tilastot löydät TÄÄLTÄ.

Suosittelemme myös:
VIDEO: Sebastian Aho palasi kaukaloon – laittoi verkot soimaan lämärillä!