VIDEO: Henri Jokiharju maalasi toisessa ottelussaan – Husso torjui Venäjän nurin

Henri Jokiharju on treidattu Buffalo Sabresiin.
Henri Jokiharju on treidattu Buffalo Sabresiin. Kuva: Getty Images

Viime kesänä NHL:ään ykköskierroksella varattu Henri Jokiharju onnistui maalinteossa heti toisessa maaottelussa aikuisten tasolla.

Henri Jokiharju päästi tekemään debyyttinsä Leijonien matkassa jo Tshekkiä vastaan, mutta etenkin Venäjä-ottelussa hän oli elementissään.

Venäjä meni avauserässä johtoon, kun olympialaisten ykköstykki Nikita Gusev avasi ottelun maalihanat ajassa 7:15. Leijonat tuli kuitenkin toisessa erässä tasoihin, kun vasta 18-vuotias Jokiharju osui ylivoimalla Antti Suomelan ja Pekka Jormakan esityöstä.

Itse ottelu päättyi lopulta Suomen 2-1-voittoon, kun Jere Sallinen iski voittomaalin Marko Anttilan ja Ville Pokan syötöistä aikaan 58:02. Leijonien suurin sankari oli 29 kertaa kiekon eteen torjunut Ville Husso, joka antoi Jokiharjun tavoin erittäin vahvat näytöt MM-kisoja ajatellen.

Takaisin Jokiharjuun.

Ylipäätään 18-vuotiaan nuorukaisen ottelu oli erittäin vahva esiintyminen häneltä ja todella painava näyttö MM-kisoja ajatellen. Hän toi Leijonien alakertaan melkoisesti kiekollista osaamista sekä luisteluvoimaa ja hän olikin Julius Hongan kanssa ehdottomasti Suomen ykköspuolustaja.

Jokiharjulla on vyöllään erinomaisesti sujunut kausi Pohjois-Amerikan huippukovassa jääkiekkosarjassa, WHL:ssä. Chicago Blackhawksin varaus pelasi runkosarjassa 63 ottelua ja teki niissä erinomaiset tehot 12+59=71, tehotilaston ollessa upea +47. Jokiharju olikin WHL:n läntisen konferenssin toiseksi tehokkain puolustaja ja hänen tehotilastonsa oli koko konferenssin paras.

Kun Jokiharju varattiin viime kesänä NHL:ään, hänen nimensä kuulutti Chicago Blackhawksin supertähti Patrick Kane ja myös kapteeni Jonathan Toews oli vastaanottamassa hänet Blackhawks-paitaan varauslavalla.

Ottelun tilastot löydät TÄÄLTÄ.

Suosittelemme myös:
Kai Suikkanen taikoi ihmeen – Bolzano voitti mestaruuden!