Henrik Borgström solmi NHL-sopimuksen – ”Huippulahjakas ja kiehtova hyökkääjä”

Henrik Borgström pelasi yliopistourallaan 77 runkosarjaottelua ja teki niissä 95 tehopistettä.
Henrik Borgström pelasi yliopistourallaan 77 runkosarjaottelua ja teki niissä 95 tehopistettä. Kuva: Getty Images

Florida Panthersin varaama suomalaishyökkääjä Henrik Borgström solmi pelaajauransa ensimmäisen NHL-sopimuksen, kun hänen kautensa Denverin yliopistossa päättyi.

Henrik Borgströmin kausi Denverin yliopistojoukkueen mukana päättyi valtavaan pettymykseen, kun viime vuoden mestarin kevät päättyi aivan liian lyhyeen.

Yliopistokauden päättyminen toi kuitenkin samanaikaisesti mukanaan myös hyviä uutisia: Borgström allekirjoitti Florida Panthersin kanssa välittömästi kolmivuotisen tulokassopimuksen ja hän liittyy seuran matkaan välittömästi.

– Henrik on huippulahjakas, kiehtova ja dynaaminen nuori hyökkääjä, joka on kahden viime kauden aikana ollut dominoiva pelaaja Denverin yliopistossa, Panthersin GM:nä toimiva Dale Tallon hehkutti suomalaista sopimuksen varmistuttua.

[box type=’info’]

Älä missaa näitä!

[/box]

– Lyhyen uransa aikana hän on saavuttanut paljon yliopistotasolla, pitäen sisällään mestaruuden. Olemme innoissaan hänen ottaessaan seuraavan kehitysaskeleensa Florida Panthersissa. Henrik vahvistaa vain entisestään nuorta ja taitavaa ydintämme tulevien vuosien menestyksen tavoittelussamme.

20-vuotias Henrik Borgström varattiin NHL:ään vuoden 2016 ensimmäisellä kierroksella. Panthersin ratkaisua pidettiin yhtenä koko kyseisen varaustilaisuuden yllättävimmistä, sillä nuori helsinkiläinen oli jo edeltävänä kesänä varauskelpoinen, mutta tuolloin yksikään seura ei varannut häntä.

Panthersin sentteriosasto näyttää nykyhetken ja ennen kaikkea tulevaisuuden osalta todella vaaralliselta, sillä ykkös-, kakkos- ja kolmossentterin rooleja ovat täyttämässä Borgströmin ohella Aleksander Barkov sekä Vincent Trocheck.

Borgströmin tilastot löydät TÄÄLTÄ.

Suosittelemme myös:
Liity Telegram-ryhmäämme ja voita 50€ pelirahaa!