Agentti vahvisti: Henrik Haapala palaa Tapparaan, on jo Suomessa!

Henrik Haapala siirtyy KHL:ään Helsingin Jokerien riveihin.
Henrik Haapala siirtyy KHL:ään Helsingin Jokerien riveihin. Kuva: Getty Images

Tappara saa todellisen huippuluokan vahvistuksen pudotuspelien alla, kun Henrik Haapala palaa takaisin kotoiseen Liigaan ja Tampereelle.

Tampereen Tapparan osakkeet mestaruutensa uusimisen suhteen ottivat jättimäisen askeleen, kun Henrik Haapalan agenttina toimiva Stephen Bartlett vahvisti asiakkaansa palaavan kirvesrintoihin loppukauden mittaisella lainasopimuksella.

– Annettuaan AHL:lle mahdollisuuden ja huomattuaan, ettei Panthersin rosterista löydy vielä tässä vaiheessa pelipaikkaa, hän päätti palata takaisin, Bartlett kommentoi Sun-Sentinelille.

– Hän tulee päättämään tämän kauden vanhassa seurassaan ja toivon mukaan pääsee pelaamaan pitkän pudotuspelikevään.

Haapala on jo palannut takaisin Tampereelle, mutta Aamulehdelle asiasta avautunut Tamhockeyn puheenjohtaja Heikki Penttilä ei vielä lähtenyt tuulettelemaan ja julkistamaan siirtoa, vaikka jonkinasteisia signaaleita hän siitä antoikin.

– Kyllä meillä kiinnostusta häneen on, mutta vielä en osaa sanoa, tuleeko hän Tapparaan.

Henrik Haapala voitti viime kaudella Liigan runkosarjan pistepörssin tehtailtuaan 51 otteluun upeasti tehot 15+45=60.

Pudotuspeleissä 23-vuotiaalle laiturille kirjattiin puolestaan 16 ottelussa pisteet 2+7 ja kevään päätteeksi hänelle ripustettiin kaulaan jo uran toinen Suomen mestaruus.

”Hänen päämääränsä on edelleen pelata Panthersissa”

Haapala teki viime kauden jälkeen kahden vuoden mittaisen NHL-sopimuksen Florida Panthersiin ja vielä syksyn harjoitusleirin alla häntä kaavailtiin uuden joukkueensa kakkosketjuun.

Harjoitusleiri ei kuitenkaan sujunut aivan odotetulla tavalla ja edessä oli siirto AHL:n puolelle.

Vaikeudet jatkuivat alkuun myös siellä, joskin marraskuun loppupuolella piristyneet otteet toivat hänelle NHL-kutsun ja uran neljä ensimmäistä NHL-ottelua. Haapala merkkauttikin heti ensimmäiseen NHL-otteluunsa yhden syöttöpisteen, mutta sen jälkeen lisätehoja ei enää syntynyt.

Suomalainen sai vielä uuden mahdollisuuden tammikuussa, mutta tuolloin hän kävi pelaamassa vain yhden ottelun San Jose Sharksia vastaan.

Henrik Haapala on pelannut kaiken kaikkiaan kuluvalla kaudella AHL:ssä 20 ottelua ja hän on tehnyt niissä tehot 3+5. Enemmän siis odotettiin, joten siirto Suomeen lienee kaikkien osapuolien kannalta fiksu.

[box type=’info’]

Älä missaa näitä!

[/box]

Paluu Suomeen ei kuitenkaan tarkoita sitä, että ovet NHL:ään sulkeutuisivat joksikin aikaa, sillä Haapalan NHL-sopimus kattaa myös tulevan kauden.

– Monesti ensimmäinen reissu Euroopasta Pohjois-Amerikan pieneen kaukaloon – etenkin pienempikokoisilla pelaajilla, kuten hän on – paljastaa yksityiskohdat, joita sinun tulee vielä parantaa. Sen jälkeen lähdet takaisin ja keskityt parantamaan pelaamistasi siten, että se soveltuu paremmin pieneen kaukaloon.

– Hänen päämääränsä on edelleen pelata Panthersissa.

Haapalan uratilastoihin pääset tutustumaan paremmin TÄÄLTÄ.

Suosittelemme myös:
VIDEO: Alexander Ovechkin ”näytti” komissaarille keskisormea – ”Jälleen kerran, kiitos Bettman”