Timantit on ikuisia – Henrik Lundqvist teki voiton myötä NHL-historiaa!

Henrik Lundqvist pilasi Zuccarellon läpiajon Norjassa pelatussa ystävyysottelussa.
Henrik Lundqvist pilasi Zuccarellon läpiajon Norjassa pelatussa ystävyysottelussa.

New York Rangersin ruotsalaismaalivahti Henrik Lundqvist on tehnyt viime yön voiton myötä NHL-historiaa, kun Rangers kaatoi Philadelphian 5-1.

Supertähti Henrik Lundqvist, joka tunnetaan myös lempinimellä ”Kuningas Henrik”, pelaa tällä hetkellä 13. kauttaan NHL-kaukaloissa. Kun New York Rangers kaatoi viime yön kamppailussaan Philadelphia Flyersin lukemin 5-1, merkitsi se Lundqvistille jälleen yhtä uutta 20 voiton kautta.

Itse asiassa Lundqvist on napannut jokaisella pelaamallaan kaudella vähintään 20 voittoa. Kerta on ensimmäinen koko NHL:n olemassa olon aikana, joten Lundqvist teki voittonsa myötä äärimmäisen kovaa historiaa. Kukaan maalivahti ei ole nimittäin ennen kyennyt 13 perättäiseen 20 voiton kauteen.

Tällä kertaa voittoon riitti 25 torjuntaa, joten helpolla ei saavutus tullut. NHL on pitänyt sisällään lukuisia todellisia huippuvahteja, mutta Lundqvist päihitti näistä jokaisen, kuten esimerkiksi Martin Brodeurin sekä Patrick Roy’n.

[box type=’info’]

Älä missaa näitä!

[/box]

– Jokainen kerta, kun joku sanoo, että ”ensimmäistä kertaa NHL:n historiassa”, on se aika pirun siistiä, koska liiga on ollut olemassa jo hyvän tovin. Olen tehnyt kovaa töitä, mutta olen aina ollut tätä mieltä: Olen ollut onnekas saadessani pelata loistavien pelaajien kanssa. Ensimmäisen 5-6 kauden aikana sain pelata myös todellisten legendojen kanssa. Opit näiltä pelaajilta. Olen todella otettu ja ylpeä tästä, Lundqvist herkisteli NHL:n verkkosivujen mukaan.

Lundqvist on pelannut tähän astisella urallaan komeat 779 NHL:n runkosarjaottelua. Näissä pian 36 vuotta täyttävä ruotsalainen on merkauttanut itselleen komeat tilastot, 92/2.33.

Lundqvistin uratilastoihin pääset tarkemmin käsiksi TÄSTÄ.

Lisää maailman parhaasta kiekkoliigasta voit lukea NHL-osiostamme TÄÄLTÄ.