HIFK:lta poikkeuksellinen ratkaisu – antaa luovutusvoiton ensi viikon Kärpät-ottelussa

Koronatartuntojen kanssa paininut Helsingin IFK on päättänyt antaa luovutusvoiton Kärpille ensi tiistain ottelussa.


Miksi betsata Coolbetilla?


Koronatartuntojen vuoksi pitkään Liiga-peleistä sivussa olleen HIFK:n oli määrä palata kaukaloon ensi tiistaina 6.4. ottelussa Kärppiä vastaan. Näin ei kuitenkaan tapahdu, sillä HIFK on ilmoittanut luovuttavansa ottelun. Joukkueessa oli suuri määrä sairastuneita pelaajia, eikä heidän toipumisensa ole edennyt niin, että HIFK kykenisi pelaamaan vielä Kärpät-ottelussa.

”HIFK:n lääkärin tämän hetken arvion mukaan saamme riittävän määrän pelaajia takaisin kokoonpanoon ensi viikon lopulla. Emme voi vaarantaa pelaajiemme terveyttä ja siksi emme pysty osallistumaan ensi tiistain otteluun”, urheilutoimenjohtaja Tobias Salmelainen kommentoi HIFK:n tiedotteessa.

Liigan poikkeussäännöissä on määritelty, että mikäli karanteenissa ollut joukkue ei pysty pelaamaan asetetun karanteeniajan jälkeen, on joukkueen määrä antaa luovutusvoiton vastustajalle, ja joukkue merkitään hävinneeksi 0-1.

”Tämä on todella valitettava tilanne, mutta meidän on toimittava yhteisesti sovittujen sääntöjen mukaisesti eikä ottelua voida siirtää tai perua. Pelaajien terveys on kuitenkin aina etusijalla”, Liigan kilpailutoimenjohtaja Arto I. Järvelä kommentoi.


KATSO MYÖS: Formulatähti Valtteri Bottaksesta yksi Pelicansin suurimmista omistajista