Hjallis Harkimo luopuu Jokerien omistuksesta – päätös syntyi jo viime vuonna

Hjallis Harkimo luopuu Jokerien omistuksesta.
Hjallis Harkimo luopuu Jokerien omistuksesta.

Jokerien monivuotinen omistaja Hjallis Harkimo luopuu seuran omistuksesta. Päätös syntyi miehen itsensä mukaan jo viime vuoden helmikuussa.

Helsingin Jokerit täytti viime kauden aikana 50 vuotta. Seuran yksi kaikkien aikojen nimekkäimmistä hahmoista on Hjallis Harkimo, joka osti seuran osake-enemmistön vuonna 1991. Tämän jälkeen alkoi todellinen dynastia ja seura voitti SM-kultaa vuosina 1992, 1994, 1996 sekä 1997.

Harkimon aikakaudella nousi pystyyn muuan Hartwall Arena, joka on toiminut Jokerien kotiluolana kaudesta 1997-98 lähtien. Harkimo on siis kaikessa yksinkertaisuudessaan nostanut konkurssin partaalle olleen seuran Suomen todelliseksi suurseuraksi.

Nyt tämä alkaa kuitenkin olemaan historiaa. Harkimo nimittäin aikoo luopua seuran omistuksesta. Hän kertoi asiasta Yle TV1:n Ykkösaamussa. Syynä tähän on se, että hän aikoo panostaa täysillä nyt poliittiseen liikkeeseensä, nimeltä Liike Nyt. Harkimo kertoi, että hän päätti jo viime vuoden helmikuussa, että hän aikoo luopua omistuksesta Jokerien juhlavuoden jälkeen.

MUISTA MYÖS:
SUPERTARJOUS: Kärppien voitosta tarjolla kerroin 50,00!

Harkimo omistaa Jokereista 51 prosenttia, kun loput 49 prosenttia ovat Arena Events -yhtiöllä. Yhtiön taustalla toimivat muun muassa miljardöörit Roman Rotenberg sekä Gennadi Timtshenko.

Harkimo kertoi, että hänen seuraava tehtävänsä on löytää Jokereille uusi ”hyvä, suomalainen koti”. Myöhemmin mies totesi Ilta-Sanomille, että hän toivoo Teemu Selänteestä sekä Jari Kurrista seuran uusia omistajia. Hän kuvaili skenaariota ”ideaaliksi”. Aivan näin simppelistä asiasta ei kuitenkaan ole kyse.

– Teemun kanssa juttelin viime viikolla. Hän sanoi sen saman, mitä on aiemminkin sanonut. Hänen elämänsä on siellä (Pohjois-Amerikassa), eikä hän ole tällä hetkellä kiinnostunut, Harkimo kertoi IS:n mukaan.

Suosittelemme myös:
Aleksander Barkov sai ansaittua kunniaa – ehdolla NHL:n herrasmiespelaajaksi!