Nyt alkoi rytistä! HPK tyhjenee – Palve TPS:ään, Vesalainen Kärppiin

TPS vahvisti rivejään kahdella hankinnalla ja heistä toinen oli HPK:n kultakypärä Oula Palve.
TPS vahvisti rivejään kahdella hankinnalla ja heistä toinen oli HPK:n kultakypärä Oula Palve.

Sekä sarjakakkosena majaileva TPS että Liigan runkosarjaa dominoiva Oulun Kärpät vahvistuivat runkosarjan lähestyessä loppuaan.

Liiga-seurojen keskuudessa on nähty viime päivinä liikehdintää tasaiseen tahtiin. Joukkueissa, jotka ovat jo ulkona pudotuspelijunasta, ovet ovat käyneet yhteen suuntaan – pudotuspelijoukkueissa osittain molempiin.

Tänä keväänä Turun Palloseura on yksi niistä joukkueista, jotka jatkavat kauttaan pudotuspeleissä. Tällä hetkellä TPS majailee sarjataulukossa kakkossijalla, mutta takana kyttäävät edelleen tiiviisti JYP sekä Tappara.

Niin tai näin, turkulaisseura taistelee tänä vuonna aidosti mestaruudesta ja niinpä joukkue päätti vahvistaa pelaajistoaan pudotuspelien alla: joukkueeseen liittyy Oula Palve.

Tammikuussa Liigan parhaaksi pelaajaksi nimetty Palve saapuu Turkuun HPK:sta, jossa hän on merkkauttanut kuluvan runkosarjan aikana 50 otteluun upeat tehopisteet 13+31=44. 26-vuotias sentteri onkin jo tuplannut viime kaudella iskemänsä ennätyspisteet.

– Oula on ollut tällä kaudella Liigan parhaimpia keskushyökkääjiä ja olemme luonnollisesti tyytyväisiä, että saimme hänet mukaan jo täksi kaudeksi, TPS:n urheilutoimenjohtaja Antero Niittymäki kertoi seuran tiedotteessa.

Useiden eri lähteiden mukaan Palveella on sopimus turkulaisseuraan myös ensi kaudeksi. Laitataklaus.com raportoi aiheesta jo marraskuussa, perustuen Hämeen Sanomien saamiin tietoihin.

Huippulupaus Ouluun!

Myös Liigan runkosarjaa dominoiva Oulun Kärpät päätti osallistua kilpavarusteluun: siinä, missä Palve siirtyi HPK:sta TPS:ään, Kristian Vesalaisen tie käy samasta osoitteesta Ouluun.

18-vuotias Vesalainen, joka varattiin NHL:ään viime kesän varaustilaisuudessa ensimmäisellä kierroksella, on pelannut kuluvalla kaudella HPK:n paidassa 44 ottelua ja tehnyt niissä erinomaiset tehot 19+20=39.

[box type=’info’]

Älä missaa näitä!

[/box]

– Kristian on osoittanut olevansa tässä liigassa erittäin hyvä ja tuloksentekoon pystyvä pelaaja. Kristian on profiilipelaaja, ja me olemme erittäin iloisia siitä, että saatiin HPK:n kanssa asiat sovittua niin, että Kristian pelaa meillä loppukauden. Kristian on meidän sloganimme näköinen pelaaja; nopea, vahva ja luotettava, Kärppien urheulutoimenjohtaja Harri Aho paaluttaa seuran verkkosivuilla.

Vesalaisella voisi olla tilillään enemmänkin Liiga-otteluita tältä kaudelta, mutta hän oli mukana vuodenvaihteessa pelatuissa Nuorten MM-kisoissa. Niissä hänelle kirjattiin viisi ottelua ja tehopisteet 2+4.

Oulun Kärppien tiedotteen Vesalaisen hankinnasta löydät TÄÄLTÄ. TPS:n tiedote Palveen suhteen löytyy puolestaan TÄMÄN LINKIN kautta.

Tätä et löydä muualta Suomesta – kaikki NHL:n siirrot:
Liveseuranta: NHL Trade Deadline 2018