Olutta katsomossa, ei mainoksia jäässä ja jättimäinen kaukalo – ikimuistoista historiaa!

Suomalaisfaneja miellytti muun muassa se tosiasia, että Tallinnassa sai nauttia olutta katsomossa.
Suomalaisfaneja miellytti muun muassa se tosiasia, että Tallinnassa sai nauttia olutta katsomossa.

Pelicans ja HPK kohtasivat historian ensimmäisessä ulkomailla pelatussa Liiga-ottelussa. Ottelussa nähtiin muun muassa olutta katsomossa ja mainokset loistivat poissaolollaan.

Itse ottelu päättyi HPK:n voittoon voittolaukauksilla numeroin 4-3, joten viihdettä tarjoiltiin paikalle saapuneelle yleisölle koko rahan edestä. Historian ensimmäisen Liiga-maalin ulkomailla teki – teemaan sopien – Pelicansin kanadalaispelaaja Jordan Rowley.

Ottelun lopputulos ei kuitenkaan ollut varsinaisesti kenellekään se pääasia, ehkä Pelicans- ja HPK-faneja lukuun ottamatta, vaan ennen kaikkea päähuomio kiinnittyi tallinnalaisen hallin ulkoiseen habitukseen sekä tarjoilupuoleen.

Useat paikalla olleet hehkuttivatkin paikallisia puitteita ja ennen kaikkea hallissa vallinnutta tunnelmaa: laulu raikasi ja olut virtasi!

Ja kyllä – luit aivan oikein: Tallinnassa sai nauttia olutta katsomossa ja esimerkiksi Rauman suunnalta kantautuneet huhut kertovat, että Lukko-fanit olivat tuoneet omaan kotiotteluunsa banderollin, jossa myös suomalaisiin lätkähalleihin vaadittiin mahdollisuutta nauttia olutta katsomossa.

Positiivisen reaktion aiheutti myös kaksi muuta seikkaa: 1) Katsomosta ei juurikaan löytynyt tyhjiä penkkejä ja 2) Jäässä ei ollut ainoatakaan mainosta.

Onkin jotenkin hauskaa ajatella, että hyvin lyhyestä jääkiekkohistoriastaan huolimatta Virossa vastataan suomalaisten jääkiekon ystävien huutoon monellakin mittarilla.

[box type=’info’]

Älä missaa näitä!

[/box]

Hauskaa oli myöskin se – tai ainakin se paikalle matkanneita suomalaisia huvitti – että Tallinnaan rakennettu kaukalo oli kooltaan jättimäinen, etenkin siis leveyssuunnassa.

Kahdesta kaukalosta nähdystä joukkueesta tyylipisteet matkasivat Lahteen, sillä Pelicans tuli otteluun Tallinnan otteluun suunnitelluilla erikoispaidoilla, kun taas HPK oli matkassa tutussa oranssissa nutussaan.

Summa summarum: Tallinna näyttää nyt herätelleen entistä voimakkaammin keskustelua tiettyjen asioiden tiimoilta, mitä tulee Liigaan, ja hyvä niin!

Tästä onkin aiheellista muodostaa perinne.

Itse ottelun tilastot löydät täältä.

Suosittelemme myös:
KUVA: Predators-fani ja uskomaton moka – lensi NHL-peliin väärään kaupunkiin