IIHF tiedotti: MM-kisat on peruttu

Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF tiedotti lauantaina, että kevään jääkiekon MM-kisat on peruttu. Kisat oli määrä pelata toukokuussa Sveitsissä.

Jääkiekon vuoden 2020 MM-kisat oli määrä pelata toukokuun 8.–24. päivä Sveitsin Zürichissä ja Lausannessa. Tänä keväänä ei kuitenkaan MM-karkeloista päästä nauttimaan koronaviruspandemian vuoksi.

MM-kisojen kohtalo oli taputeltu jo käytännössä viimeisten viikkojen aikana. Lauantaina asialle saatiin kuitenkin varmistus, kun IIHF tiedotti asian saaneen lopullisen päätöksen.

”IIHF:n täytyy tehdä kaikkensa tukeakseen taistelua koronavirusta vastaan. Meidän on laitettava urheilu sivuun hetkeksi ja tuettava sekä hallitusten toimia että jääkiekkoperhettä”, kansainvälisen jääkiekkoliiton puheenjohtaja René Fasel kommentoi tiedotteessa.

Päätöksen myötä Suomi pysyy hallitsevana maailmanmestarina toista vuotta putkeen. Leijonafaneille peruuntuminen on luonnollisesti ikävä uutinen. Entistä kirpaisevamman asiasta tekee se, että Jukka Jalosen mukaan tänä keväänä NHL:n suomalaisia huippupelaajia olisi todennäköisesti nähty Suomen joukkueessa lukuisia. Jalonen kertoi asiasta muun muassa Iltalehden artikkelissa.


KATSO MYÖS: Valko-Venäjällä ei koronasta hätkähdetä – kiekkokausi läpi vaikka vodkan ja saunan voimalla