Iiro Pakarinen Jokereihin pitkällä sopimuksella

Leijonistakin tuttu Iiro Pakarinen siirtyy Jokereihin. 28-vuotias voimahyökkääjä solmi helsinkiläisseuran kanssa peräti kolmevuotisen pelaajasopimuksen.

Iiro Pakarinen palaa kuuden vuoden ulkomaanreissailunsa jälkeen kotimaan seurakentälle. KalPan kasvatti pelasi kaudet 2014-2018 NHL:ssä Edmonton Oilersin organisaatiossa, jonka jälkeen hän on viettänyt kaksi kautta KHL:ssä.

Pakarisen viime kausi jäi loukkaantumisten takia repaleiseksi. Hän pelasi kazakstanilaisen KHL-seura Barys Nur-Sultanin riveissä vain 22 ottelua runkosarjassa, joissa pisteitä syntyi 4+6=10. Lisäksi tilille kertyi viisi pudotuspeliottelua, joissa hän teki yhden maalin.

Maajoukkuetasolla Pakariselta löytyy kokemusta vuoden 2014 MM-kisoista. Hän viimeisteli tuolloin kolme maalia Leijonille.

Pakarisen vahvuudet pelaajana löytyvät fyysisen pelin puolelta. Lisäksi hänellä on tunnetusti voimakas laukaus, joka lähtee rightin puolelta. Kolmen vuoden sopimuksen Jokereiden kanssa tehneestä Pakarisesta odotetaankin vahvistusta juuri voimahyökkääjän rooliin.

”Pakarinen on pelannut kuudella viime kaudella NHL:ssä ja KHL:ssä. Hän tuo hyökkäykseemme suoraviivaisuutta, on vahva kamppailemaan ja omaa hyvän laukauksen. Lisäksi hänen työmoraalinsa on illasta toiseen korkealla tasolla”, Jokereiden GM Jari Kurri kuvaili seuran tiedotteessa.


KATSO MYÖS: Kärppien tähtipakki vaihtaa Jokereihin