IL: Eeli Tolvasen sopimusehdot samat kuin McDavidilla, ei tule pelaamaan AHL:ssä!

Eeli Tolvasen tulokassopimuksessa oleva erikoispykälä estää hänen lähettämisen AHL:ään.
Eeli Tolvasen tulokassopimuksessa oleva erikoispykälä estää hänen lähettämisen AHL:ään. Kuva: Getty Images

Nashville Predators on nyt saanut virallisesti uuden pelaajavahvistuksen pudotuspelien alla, kun Eeli Tolvasen odotettu NHL-sopimus varmistui.

Eeli Tolvasen agenttina toimivalla Tomi Haulalla oli tänä aamuna iloisia uutisia kerrottavanaan: Helsingin Jokerien kanssa eilen sopimuksensa purkanut Tolvanen on nyt virallisesti Nashville Predatorsin sopimuspelaaja.

18-vuotiaan Tolvasen kouraan ei lyöty myöskään mitä tahansa sopimusta, vaan tulokkaiden mittapuulla hänen sopimuksensa on sieltä parhaasta päästä; itse asiassa ainoastaan Edmonton Oilersin Connor McDavid, Buffalo Sabresin Jack Eichel, Florida Panthersin Aaron Ekblad, Toronto Maple Leafsin Auston Matthews ja New Jersey Devilsin Nico Hischier ovat saaneet samoin ehdoin varustetun sopimuksen kuin Tolvanen.

Tarkalleen ottaen kyse on bonussummista. Tolvasen peruspalkka on perinteinen maksimi eli 925 000 dollaria kautta kohden, mutta sen sijaan bonuksissa hänen maksimibonuksensa on 2 miljoonaa dollaria, aivan kuten McDavidilla ja kumppaneilla.

– Eelin sopimus on paras, mitä voi saada. Tällaisia sopimuksia saavat yleensä vain top-3 varaukset, Haula paljastaa Iltalehden haastattelussa.

Niin, erikoiseksi tilanteen tekee se, että kaikki edellä luetellut nimet – Tolvasta lukuun ottamatta – ovat joko ykkös- tai kakkosvarauksia. Tolvanen sen sijaan varattiin NHL:ään viime kesänä numerolla 30.

[box type=’info’]

Älä missaa näitä!

[/box]

Toisin sanoen Nashvillen suunnalla on selvästikin huomioitu Tolvasen huippuotteet tällä kaudella ja se näkyy nyt myös sopimuspapereissa. Edes Winnipeg Jetsin Patrik Laineella ei ole yhtä hyvää tulokassopimusta takataskussaan.

Oman erikoisuutensa sopimukseen tuo myös se, että se pitää sisällään erillisen AHL-pykälän. Kyseisen pykälän mukaan Predators ei voi lähettää häntä farmiin – sen sijaan suuntana on Eurooppa, mikäli ovet NHL-miehistöön eivät esimerkiksi ensi kaudella aukea.

– AHL:ssä on vain muutamia seuroja, joissa pelaajaa viedään eteenpäin. Näitä ovat esimerkiksi Toronto Marlies ja Manitoba Moose. Yleensä AHL:ssä vain pelataan ja matkustetaan, ei kehitetä nuoria pelaajia, Haula jatkaa.

Haulan mukaan Tolvasen oli mahdollista saada edellä mainitut sopimusehdot tulokassopimukseensa siksi, että hän onnistui niin erinomaisesti maailman toiseksi kovimmassa kiekkoliigassa, KHL:ssä.

Suosittelemme myös:
Liity Telegram-ryhmäämme ja voita 50€ pelirahaa!