Ilya Kovalchuk antaa näyttöjä NHL:ään – ”Jos tulee takaisin, katseet ovat New Yorkissa”

Ilya Kovalchuk saattaa olla matkalla Kalifornian osavaltioon?
Ilya Kovalchuk saattaa olla matkalla Kalifornian osavaltioon? Kuva: Getty Images

Yksi viime kesän kuumimmista nimistä oli venäläistähti Ilya Kovalchuk, joka havitteli avoimesti paluuta takaisin NHL-kaukaloihin.

Lopulta esteeksi nousi viime vuonna se, että New Jersey Devils omisti Ilya Kovalchukin oikeudet ja se toi monta mutkaa matkaan: ensiksi Kovalchukin olisi täytynyt löytää itselleen uusi seura, sen jälkeen sorvata sopimus Devilsin kanssa ja lopulta uuden seuran olisi täytynyt päästä Devilsin kanssa vielä yhteisymmärrykseen vaihtokappaleista.

Niinpä Kovalchuk päätti haudata NHL-haaveensa ainakin vielä kauden 2017-18 ajaksi, mutta ensi kesänä tilanne on toinen. Koska venäläispelaaja on yli 35-vuotias, hänen eläköitymisensä NHL:stä ikään kuin kumoutuu ja Devils menettää oikeutensa häneen.

Toisin sanoen Kovalchukista, joka on parhaillaan ”Venäjän olympiajoukkueen” matkassa Pyongchangin olympialaisissa, tulee rajoittamaton vapaa agentti ja hän saa neuvotella täysin vapaasti jokaisen NHL-seuran kanssa.

Sportsnetin toimittajana työskentelevä Elliotte Friedman, jota pidetään NHL:n todellisena sisäpiiriläisenä, tietääkin valottaa jo Kovalchukin suunnitelmia tulevaisuuden suhteen.

– Yksi olympialaisten sivujuonista tulee olemaan Ilya Kovalchuk, joka on – toisin kuin viime vuonna – rajoittamaton vapaa agentti, Friedman kirjoittaa.

– Jos hän tulee takaisin NHL:ään, yleinen uskomus on se, että hänen katseet ovat New Yorkissa.

New Yorkista liikkui huhuja jo viime kesän aikana, sillä tiettävästi hänen vaimonsa haluaa muuttaa Manhattanille. Toisena potentiaalisena vaihtoehtona nähtiin, niin ikään alueellisen sijaintinsa myötä, Florida Panthers.

[box type=’info’]

Älä missaa näitä!

[/box]

Mikäli Kovalchuk todella haluaa New Yorkiin, tilanteen tekee varsin mielenkiintoiseksi pari elävää muuttujaa: ensinnäkin NY Rangers on aloittamassa osittaisen uudelleenrakennusprojektin ja sitä kautta nuorentamassa joukkuettaan, kun taas NY Islanders saattaa menettää kesällä John Tavaresin ja ajautua niin ikään varsin mielenkiintoiseen tilanteeseen.

Mikäli siis kokenut venäläislaituri, joka on tehnyt kuluvalla kaudella 53 KHL-otteluun upeat tehot 31+32=63, haluaa taistella Stanley Cupista, siihen ei välttämättä tarjoudu kovinkaan hyvää mahdollisuutta New Yorkissa.

Ilya Kovalchuk lähti kauden 2012-13 jälkeen omatoimisesti takaisin kotimaahansa, rikkosen sopimuksensa, ja siten hän ikään kuin eläköityi NHL:stä.

Huhtikuussa 35 vuotta täyttävän Kovalchukin, joka on pelannut NHL:ssä 816 runkosarjaottelua, uratilastoihin pääset tutustumaan TÄMÄN LINKIN kautta.

Suosittelemme myös:
VIDEO: Edessä pitkä kakku! Burrows potki maassa makaavaa Taylor Hallia päähän