Ilya Kovalchuk paljasti toimittajalle: Palaa ensi kaudeksi NHL:ään!

Ilya Kovalchuk herättää kiinnostusta NHL-piireissä.
Ilya Kovalchuk herättää kiinnostusta NHL-piireissä. Kuva: Getty Images

Ilya Kovalchuk oli palaamassa NHL:ään jo kuluvaksi kaudeksi, mutta lopulta tiellä oli liian monta estettä, jotka pitivät hänet vielä kauden verran KHL:ssä.

Koska Ilya Kovalchuk jätti New Jersey Devilsin taakseen kesken sopimuskauden, ja vieläpä pitkän sellaisen, hänen oikeutensa säilyivät newarkilaisseuralla aina siihen pisteeseen saakka, kunnes hän täytti 35 vuotta.

Vielä viime kesänä, kun hän tavoitteli NHL-paluuta, Kovalchukilla oli ikää 34 vuotta. Näin ollen hänen olisi täytynyt löytää ensiksi itselleen uusi NHL-seura, jonka kanssa päästä yhteisymmärrykseen sopimuksesta, ja sen jälkeen kyseisen seuran olisi täytynyt vielä maksaa venäläispelurista Devilsille omat vaihtokappaleensa.

Lopulta yhtälö muodostui liian vaikeaksi, ja vaikka muutama seura olikin tiettävästi jollain tasolla kiinnostunut, mitään konkreettista ei tapahtunut missään vaiheessa.

[box type=’info’]

Älä missaa näitä!

[/box]

Kovalchuk on vielä tälläkin hetkellä 34-vuotias, mutta enää vain hieman reippaat kuukauden päivät. Näin ollen hän tulee olemaan tulevana kesänä rajoittamaton vapaa agentti ja sen myötä hän saa solmia pelaajasopimuksen minkä tahansa NHL-seuran kanssa.

Ja se juuri ”Kovyn# tavoitteena on – siis NHL-sopimuksen solmiminen. Hän nimittäin paljasti voittamansa olympiakullan jälkeen toimittaja Slava Malamudille palaavansa NHL:ään ensi kaudeksi.

Kaikkein todennäköisimpänä suuntana Kovalchukille on pidetty New Yorkia ja Floridaa, mutta joidenkin puheiden mukaan myös Los Angelesin alue olisi vaihtoehto. Lisäksi Malamud heitti oman lusikkansa soppaan puhumalla Washington Capitalsista.

Ilya Kovalchuk pelaa jälleen kerran erinomaista kautta Pietarin SKA:n riveissä. Viime kaudella hän naulasi 60 runkosarjaotteluun tehot 32+46=78 ja kuluvalla kaudella hän on tehnyt 53 otteluun pisteet 31+32=63.

NHL-urallaan toistaiseksi 816 runkosarjaottelua pelanneen, ja niissä 417 maalia laukoneen, Kovalchukin uratilastot löydät TÄÄLTÄ.

Täältä kaikki NHL Trade Deadlinen siirrot joukkueittain:
Liveseuranta: NHL Trade Deadline 2018