Venäläistoimittaja kertoo: Ilya Kovalchuk siirtyy NY Rangersiin

Ilya Kovalchuk siirtyy NY Rangersiin, mikäli venäläistoimittaja Igor Eronkoa käy uskominen.
Ilya Kovalchuk siirtyy NY Rangersiin, mikäli venäläistoimittaja Igor Eronkoa käy uskominen. Kuva: Getty Images

Venäläistoimittaja Igor Eronko kertoo, että Ilya Kovalchuk siirtyy NY Rangersiin, joka on keskellä uudelleenrakennusprosessia.

Olympiakultaa Venäjän matkassa tänä vuonna voittanut, ja NHL:ssä viimeksi kaudella 2012-13 pelannut, Ilya Kovalchuk on sanonut jo useampaan otteeseen kuluvan kauden aikana, että hän aikoo palata ensi kaudeksi takaisin Pohjois-Amerikkaan.

Kovalchuk on puhunut muun muassa siitä, miten hän haluaa joukkuekaverinsa Pavel Datsyukin tavoin päästä niin ikään nostelemaan Stanley Cupia ja se siis viehättää häntä NHL:n osalta.

– Minulla on jälleen nälkää NHL:n suhteen, kiitos osittain Pavel Datsyukin, joka liittyi kolmen kullan klubiin: hän on voittanut olympiakultaa, MM-kultaa ja Stanley Cupin, Kovalchuk kommentoi maaliskuussa Match TV:n haastattelussa.

– Minulla ei ole vielä Stanley Cupia. Jos en soisi itselleni mahdollisuutta pelata siellä vielä muutaman vuoden ajan, en antaisi vanhempana sitä ikinä anteeksi itselleni.

Nyt venäläistoimittaja Igor Eronko kertookin tietolähteisiinsä perustuen, että Kovalchuk on valinnut uudeksi osoitteekseen New York Rangersin ja hän tulee allekirjoittamaan manhattanilaisseuran kanssa kaksi- tai kolmivuotisen pelaajasopimuksen.

ÄLÄ UNOHDA:
KISA: Veikkaa Liiga-pelien tulokset ja voita PlayStation 4 -pelikonsoli

Kovalchukin valinta vaikuttaa kaikessa yksinkertaisuudessa varsin omituiselta, mikäli siis tiedot Rangers-sopimuksesta pitävät paikkansa.

Edellä mainittu ”omituisuus” johtuu puhtaasti siitä, että 35-vuotiaan Kovalchukin tavoitteena on NHL-paluun suhteen nimenomaan Stanley Cupin voittaminen ja ainakin siitä taisteleminen; samaan aikaan NY Rangers aloitti uudelleenrakennusprosessin kesken päättyneen runkosarjan ja sen saattaminen loppuun tulee kestämään useita vuosia.

Toisin sanoen menestysnäkymät Rangers-organisaatiossa ovat tulevien vuosien osalta todella heikot, eikä seura varsinaisesti edes tavoittele menestystä: siitä johtuen on siis todella omituista, että kaikista seuroista Ilya Kovalchuk siirtyy NY Rangersiin.

Päätöksen taustalla uskotaankin olevan isosti Kovalchukin vaimon, joka on jo aikaisempien huhujen perusteella suostunut NHL-paluun toteutuessa muuttamaan vain New Yorkin tai Floridan alueelle.

Toki Floridan alueelta löytyisi esimerkiksi Florida Panthers, jolla on tällä hetkellä selvästi manhattanilaisia valoisampi tulevaisuus, mutta kenties Rangers on tässä kohtaa ainoa konkreettista kiinnostusta osoittanut seura ja Kovalchuk halusi nopean ratkaisun.

Kovalchukin uratilastot löydät TÄÄLTÄ.

Suosittelemme myös:
NHL-pudotuspelien otteluohjelma 2018 – 1. kierros: Suomen aikataulut täältä