IS: Nyt se on varmaa – Eeli Tolvanen lähtee NHL:ään heti KHL-kauden päätyttyä!

Suomen ketjut Kanada-peliin on julkaistu ja Eeli Tolvanen löytyy kolmosketjusta.
Suomen ketjut Kanada-peliin on julkaistu ja Eeli Tolvanen löytyy kolmosketjusta. Kuva: Getty Images

Nashvillen suunnalta tulleet signaalit ovat viitanneet jo pitkään vahvasti siihen, että Eeli Tolvanen lähtee NHL:ään heti KHL-kauden päätyttyä.

Laitataklaus.com uutisoi jo olympialaisten jälkeen Nashville Predatorsin vara-GM:nä toimivan Paul Fentonin kommenteista, joiden mukaan Nashville Predators haluaa Eeli Tolvasen heti NHL:ään, kun se vain on mahdollista. Puheillaan Fenton viittasi jo kuluvaan kauteen (lue lisää täältä).

Reipasta viikkoa myöhemmin Predatorsin GM David Poile heitti lisää vettä myllyyn toteamalla muun muassa seuraavaa tennesseeläisseuran verkkosivuilla.

– Meidän tavoitteena ja toiveena on, että pääsemme hänen kanssaan yhteisymmärrykseen sopimuksesta heti, kun hänen kautensa on ohitse.

– Jos onnistumme siinä, me tuomme hänet tänne ja hän on osa rosteriamme jo mahdollisesti ennen runkosarjan loppua tai jossain vaiheessa pudotuspelien alussa.

Samaan hengenvetoon Poile myöskin paljasti suunnitelmansa Tolvasen varalle; hän ei esimerkiksi lähtenyt hakemaan NHL:n Trade Deadlinella vahvistusta maalinteko-osastolleen.

– Jos kaikki menee hyvin, mitä tulee Tolvaseen kahden kärkiketjun pelaajana – en halunnut meillä olevan turhaan ylijäämää. Emme tarvinneet TOP 9 -hyökkääjää. Meillä on jo kaverit siihen rooliin ja lisäksi Tolvanen on tulossa sisään.

[box type=’info’]

Älä missaa näitä!

[/box]

Nyt IS tietää kertoa, että Eeli Tolvanen on allekirjoittanut hänet varanneen Predatorsin kanssa kolmivuotisen tulokassopimuksen ja tulee näin ollen lähtemään välittömästi Jokerien KHL-kauden päätyttyä rapakon toiselle puolen.

Ilta-Sanomien mukaan Tolvanen on jo selvittänyt Yhdysvaltain suurlähetystössä työluvan ja viisuminsa kuntoon. Sopimus on tiettävästi allekirjoitettu jo jonkin aikaa sitten, mutta sitä ei olla haluttu julkaista ennen Jokerien kauden päättymistä.

Lähtö saattaa olla edessä hyvinkin pian, sillä Jokerit on tällä hetkellä selkä seinää vasten pudotuspelissään moskovalaisjätti CSKA Moskovaa vastaan.

Voitot ovat CSKA:lle 3-1 ja ottelusarja on ensimmäistä kertaa katkolla torstaina Moskovassa.

Suosittelemme myös:
Liity Telegram-ryhmäämme ja voita 50€ pelirahaa!