Jääkiekkoraamattu listasi arvokkaimmat pelaajat – Aho, Barkov ja Raanta esillä

Onko Antti Raanta NHL:n kuumin maalivahti?
Onko Antti Raanta NHL:n kuumin maalivahti? Kuva: Getty Images

Jääkiekkoraamattu The Hockey News listasi tällä viikolla kustakin NHL-seurasta joukkueelleen arvokkaimman pelaajan.

The Hockey Newsiä pidetään yleisesti ottaen jääkiekkoraamattuna. Toisin sanoen sen sanaa pidetään monilta osin totuutena, tai ainakin arvostus on kohdallaan.

Tällä viikolla jääkiekkoraamattu listasi jokaisen NHL-seuran osalta joukkueensa parhaat pelaajat ja mukaan mahtui upeasti suomalaisväriä: Arizona Coyotesin arvokkaimmaksi pelaajaksi arvostettiin Antti Raanta, Carolina Hurricanesissa saman kunnian sai Sebastian Aho ja Florida Panthersin MVP oli Aleksander Barkov.

Raanta kuuluu kuluvan kauden osalta henkilökohtaisilla torjuntatilastoilla mitattuna aivan NHL:n kärkeen. Hänen torjuntaprosenttinsa on 92,40 ja päästettyjen maalien keskiarvo 2.43. Lisäksi hän on pitänyt maalinsa puhtaana kahdesti.

Aho on puolestaan ollut Teuvo Teräväisen jälkeen toistaiseksi hurrikaanipaitojen toiseksi tehokkain pelaaja, ja pistekeskiarvollisesti ykkönen. Suomalaisnuorukainen on tehnyt 64 ottelussa tehopisteet 24+28=52.

Barkov, joka taistelee tiukasti suomalaisten pistepörssin voitosta Colorado Avalanchen Mikko Rantasen ja tietyissä määrin myös Winnipeg Jetsin Patrik Laineen kanssa, on ollut kuluvalla kaudella Panthersin tehokkain pistemies tehoin 25+43=68. Hän on ykkönen myös tehotilaston osalta (+8), mikä kertoo hänen vahvasta kahden suunnan pelaamisestaan.

Yksi mielenkiintoisimmista seuroista listauksessa oli Pittsburgh Penguins, sillä Evgeni Malkin kiilasi kapteeni Sidney Crosbyn edelle.

The Hockey Newsin listan löydät kokonaisuudessaan TÄÄLTÄ.

Täältä kaikki NHL Trade Deadlinen siirrot joukkueittain:
NHL Trade Deadline 2018