Jari Levonen pistää pillit pussiin – uran viimeinen ottelu torstaina kotikaupungissa

Jari Levonen lopettaa tuomarointiuransa. Porilainen viheltää torstaina viimeistä kertaa Liigassa kotikaupunkinsa joukkueen ottelussa.

Tulevana torstaina tehdään Porissa suomalaista jääkiekkohistoriaa, kun Jari Levonen nähdään viimeisen kerran raitapaidassa pääsarjatasolla. Ottelussa kohtaavat Porin Ässät sekä Turun Palloseura. Liiga antoi poikkeusluvan Levoselle viheltää omassa kotikaupungissaan uransa päätösottelun. Levosen lopulliseksi ottelumääräksi jää näin ollen 979.

Kuluva kausi on Levoselle jo 19. Liigassa. Hän on luvalla sanoen yksi pääsarjatasojen kaikkien aikojen suosituimmista suomalaisista erotuomareista pelaajien keskuudessa, jopa yli lajirajojen katsoen. Pelaajat äänestivät huimat 15 kertaa putkeen Levosen sarjan parhaaksi tuomariksi. Lisäksi hänet on palkittu seitsemästi Liigan valitsijaraadin päätöksellä parhaalle erotuomarille jaettavalla Unto Wiitala -palkinnolla.

53-vuotias ”Japa” pelasi omalla pelaajaurallaan aikanaan Ässien riveissä 459 ottelua. Kansainvälinen taso tuli tutuksi vasta ilman mailaa, sillä hän on ollut mukana monissa MM-kisoissa tuomiten muun muassa finaaliottelun vuonna 2010.

Levonen totesi Ilta-Sanomien haastattelussa olleensa tietoinen uran loppumisesta jo ennen tämän kauden alkua. Hän myös kertoi, ettei päätös lopettamisesta ollut hänen, mutta kertoi, ettei ole asiasta katkera.

”On tunne, ettei liiga ei heittänyt minua pois kuin rukkasta. Toki aluksi asian käsitteleminen oli vaikeaa, mutta puhuminen on auttanut. Yhtään lautasta en ole heittänyt seinään”, tuomarilegenda virkkoi Ilta-Sanomille.


KATSO MYÖS: Joonas Donskoi palasi vanhan seuransa kotihalliin – teki voittomaalin ja jätti tuulettamatta