Jaromir Jagr ei sulkenut ovea NHL-paluulle – ”Mahdollisuus edelleen olemassa”

Jaromir Jagr palasi tositoimiin 14. päivä pelatussa harjoitusottelussa.
Jaromir Jagr palasi tositoimiin 14. päivä pelatussa harjoitusottelussa.

Kasvattajaseuraansa HC Kladnoon palannut Jaromir Jagr on nyt kotimaassaan lainasopimuksen turvin ja hän ei sulkenut ovea mahdolliselta NHL-paluulta.

 

Jaromir Jagrin NHL-ura on ohitse – ainakin toistaiseksi. Tässä kohtaa on kuitenkaan turha vetää vielä mitään lopullista viivaa veteen, sillä ovi taalakaukaloihin on edelleen auki.

– Se mahdollisuus, että palaisin Calgaryyn, jos Kladnon kausi päättyy aiemmin kuin ennakoimme, on edelleen olemassa, Jagr paljasti NHL.com:n haastattelussa.

– Tällä hetkellä päämääräni on kuitenkin se, että tervehdyn ja pystyn auttamaan Kladnon takaisin liigaan.

Vaikka 45-vuotias tshekki-ikoni toivoi todennäköisen joutsenlaulunsa Pohjois-Amerikassa sujuvan täysin erilaisissa merkeissä kuin lopulta loukkaantumisten runtelemana katsomossa istuen, ei hän kadu mitään.

– Olen aina nähnyt asiat siten, että kaikki tapahtuu syystä. Pyrin siis pysymään positiivisena. Haluan tervehtyä, ja jälleen nauttia jääkiekosta sillä tavoin kuin haluan siitä nauttia, koska ilman harjoittelemista se ei ole mahdollista.

– Jos olen terveenä ja pystyn jälleen harjoittelemaan, saan sekä motivaationi että haluni takaisin. Viime aikoina nämä asiat ovat loistaneet poissaolollaan.

– Minulla on ollut pelejä, joita olen todella odottanut, ja sitten kahden tai kolmen vaihdon jälkeen olen miettinyt, että ”tarvitsenko elämääni oikeasti tämän kaiken kivun?”. Se kaikki on nyt kuitenkin ohi ja uskon asioiden menevän vain ja ainoastaan parempaan suuntaan.

Mikäli Kladnon kausi päättyy ennen aikojaan, eikä hän lähde takaisin Pohjois-Amerikkaan, Jaromir Jagr näkee yhtenä vaihtoehtona Tshekin pääsarjassa pelaavan HC Trinecin vahvistamisen loppukaudesta.

Joka tapauksessa hän tulee kartoittamaan vaihtoehtojaan ja pelaamaan pitkän kevään – tavalla tai toisella.

Täysin uudenlainen ongelma – paljon jäi hampaankoloon

Vaikka tshekkilegendan pitkäaikainen ystävä Tomas Plekanec sanoikin, että Jaromir Jagr on päässyt loukkaantumistensa suhteen paljon vähemmällä kuin moni muu (lue lisää täältä), myös tshekki-ikoni on saanut oman osansa niistä.

– Minulla on ollut paljon ongelmia nivusteni kanssa, mutta olen aina tiennyt, miten saan ne kuntoon.

Vaan nyt – kuluvalla kaudella – hän kohtasi jotain täysin uudenlaista. Hän kohtasi täysin uudenlaisen ongelman, joka veti häneltä kuvaannollisesti maton alta.

– Muistaakseni se oli ottelu Philadelphiassa (18. marraskuuta), kun huomasin ensimmäisen kerran polveni turpoavan ja siitä kaikki ongelmat lähtivät. Se oli jotain sellaista, mitä en ollut koskaan joutunut kokea. En tiennyt, miten toimia sen kanssa – en tiennyt, miten harjoitella ja pitäisikö minun pelata kivun kanssa.

– Se epävarmuus oli pahempaa kuin mikään muu. Lopetin harjoittelemisen, koska ajattelin sen paranevan levolla, mutta niin ei käynyt. Kipu helpotti ehkä hieman, mutta se ei parantunut.

Jagr kertoo kärsineensä polviongelmastaan isosti joulukuusta alkaen. Hän kuitenkin esiintyi joulukuussa Flames-paidassa vielä seitsemässä ottelussa, pelaten viimeisen ottelunsa 31. joulukuuta, mutta sen jälkeen vaihtoehdot olivat vähissä.

Lopulta ainoa ratkaisu olikin kääntyä lääkärin pakeille ja sen myötä Jagrille suoritettiin pienimuotoinen polvioperaatio.

– Se oli todella kivulias operaatio ja olin todella pahoinvoiva sen jälkeen, mutta uskoaksemme se auttoi.

[box type=’info’]

Älä missaa näitä!

[/box]

Nyt tshekkiläisen jääkiekkoilun ikoni on takaisin kotimaassaan, ja vaikka se herättää Jagrissa positiivisia tunteita, harmittelee hän edelleen ensimmäistä (ja mitä todennäköisimmin viimeistä) kokemustaan kanadalaisseurassa pelaamisesta.

– Kanada oli juuri sellainen kuin odotinkin: Lämmin vastaanotto, loistavat fanit ja aivan loistava kohtelu. Siksi minua harmittaa, etten voinut olla siellä pidempään, enkä voinut pelata sillä tasolla kuin halusin.

– Fanit olivat loistavia minua kohtaan ja johtoporras kohteli minua erinomaisesti.

Jaromir Jagrin tilastot koko pelaajauran varrelta löydät TÄMÄN LINKIN kautta.

Suosittelemme myös:
Jagr tositoimissa jo lauantaina – vastassa 46-vuotias Petr Nedved!